Kart

Sammenlign flybilletter til Østerrike

Østerrike

For de som kommer med fly til Østerrike starter opplevelsen allerede før du har forlatt flyet. Utsikten over Østerrikes fjellrike landskap kan ta pusten fra deg, særlig om du tenker på alle opplevelsene som venter på den andre siden av flyplassen. Det frister mange å legge ferien til det vakre og majestetiske alpelandet. Østerrike er kjent for sine spisse fjell og bratte skibakker, sine idylliske fjellandsbyer og naturskjønne innsjøer blant grønne fjellsider om sommeren. Alpelandskapet i Tyrol endrer seg med årstidene, men de vakre trehusene og den friske luften er den samme. Mange opplever Østerrike fra TV-skjermen under nyttårshopprenn og skikonkurranser, så hvorfor ikke legge ferien til de østerrikske alpene og la deg imponere av de flotte bakkene på egen hånd? Når våren kommer og den dype snøen har smeltet, sjarmerer de østerrikske byene med frodige enger, vakre blomster og velsmakende vin. Turgåing og fjellklatring i verdensklasse kan oppleves i de bratte bakkene rundt Østerrikes innsjøer og fjellvann. Om du heller vil dra på byferie er Wien blant Europas vakreste hovedsteder, med elegante bygninger, et klassisk kulturliv og mange flotte severdigheter. Salzburg er Mozarts fødested, og den flotte byen ligger vakkert til blant fjell og fossefall. Og en reise på Donau-elven er en av de klassiske båtturene som det har blitt skrevet både musikk og litteratur om – bestill flybilletter til Østerrike i dag, så kan du også la deg fascinere av de store opplevelsene i alpelandet.

Visum

Norske borgere som reiser til Østerrike trenger ikke visum. Selv om det ikke er krav om å vise pass ved innreise til Østerrike, som er med i Schengen-samarbeidet, må du ha med pass med gyldighet for hele oppholdet, ettersom pass er det eneste gyldige identifikasjonsmidlet. Dersom du reiser via Sveits må du vise frem gyldig pass.

Sesong

Med utallige høye fjell er vær og klima i Østerrike avhengig av hvor du befinner deg. Det er fire klare årstider i landet, og de fleste steder er vår og høst relativt mild, mens sommeren blir varm med temperaturer opptil 30 grader. Vinteren kan være svært kald i de høyereliggende strøkene, og her varer skisesongen lenge, fra tidlig i desember til godt ut i april. Høysesongen for turister i Østerrike er om sommeren, og særlig juni til august er populære måneder å fly til Østerrike. Julen er en annen høysesong, med stemningsfulle julemarkeder og muligheter for å benytte seg av de flotte skibakkene. I de store byene er juli og august ofte fullbooket, så om du vil fly til Østerrike om sommeren bør du bestille flybilletter og overnatting i god tid. Salzburg er særlig travel på grunn av festivalen som finner sted midt på sommeren.

Flyplasser

Det er seks viktige flyplasser i Østerrike, og disse ligger geografisk spredt over hele landet. De viktigste flyplassene dekker Østerrikes største byer som Wien og Salzburg, mens flere av flyplassene er viktige transportknutepunkt for turister som lander på flyplassen, leier bil eller tar buss videre til de vakre fjellområdene i Østerrike og omegn. De viktigste østerrikske flyplassene er: Wien flyplass Salzburg flyplass Linz flyplass Innsbruck flyplass Graz flyplass Klagenfurt flyplass

Offentlig transport

Østerrike har et godt utviklet transportsystem, med effektive, trygge og rimelige reiser i hele landet. Busser er det vanligste transportmidlet, både på lengre reiser innad i landet, og som kollektivtransport i byene og på landsbygden. Det er også trikker i de større byene, og i Wien har de i tillegg et effektivt og rimelig metrosystem. Taxi i Østerrike er billigere enn i Norge, men ikke særlig rimelig. Å ta toget i Østerrike er både vakkert og praktisk, og det er gode forbindelser med nabolandene. Det er også gode muligheter for å leie bil i Østerrike, men det er som oftest smart å bestille på forhånd og å hente og levere leiebilen i større byer, da småsteder kan ha begrenset bilutleie eller åpningstider.

Informasjon og nødnummer

Østerrike bruker det europeiske nødnummeret 112 som et generelt nødnummer som du kan ringe dersom du befinner deg i en nødsituasjon. I tillegg opererer Østerrike med egne nummer for brannvesen (122), politi (133), ambulanse (144) og fjellredningstjeneste (140). Operatørene snakker fortrinnsvis tysk, men i turistområder kan du også snakke med engelskspråklig betjening.

Fem feriefavoritter

1. De østerrikske alpene: To tredjedeler av Østerrike ligger i alpene, og de spisse, bratte og frodige fjellene er et syn året rundt. Om sommeren skinner innsjøer og grønne åssider om kapp med solen, mens vinterstid er skibakkene blant verdens beste.

2. Schönbrunn-palasset: En av Østerrikes viktigste kulturskatter er det storslåtte Schönbrunn-palasset i Wien. Det majestetiske slottet er i dag museum, med en flott labyrint i slottshagen og den flotte Gloriette-bygningen på en åsside bak palasset. Besøk også Hofburg-palasset, som er den østerrikske presidentens offisielle bolig.

3. Gamlebyen i Innsbruck: Universitetsbyen Innsbruck i Tyrol har vært populær blant grever og aristokrater i hundrevis av år, og den elegante gamlebyen med sine middelalderfasader og flotte dekorasjoner er et syn. Få med deg Hofkirche, bytårnet og det gylne tak.

4. Hallstatt: Bittelille Hallstatt sies å være Østerrikes vakreste by. Ankom den lille byen i fjellsiden fra vannet med båt for å få fullt utbytte av den eventyrlige gamle saltutvinningsbyen.

5. Tyrol: Fjellområdene i Tyrol er symbolet på Østerrike, med sine spisse fjelltopper, fantastisk natur, gode skisteder, vakre småbyer og fascinerende kultur. La deg sjarmere av tradisjonell tyrolermusikk, lekker fjellmat med ost og kjøtt, og utallige muligheter for sport og aktivitet både sommer og vinter.

Kjappe fakta

Hovedstad: Wien

Areal: Ca. 83 500 km²

Innbyggertall: Ca. 8,5 millioner innbyggere

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +43

Tidssone: Samme som Norge, UTC+1

Religion: Romersk-katolsk kristendom

Offisielt språk: Tysk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.