Kart

Sammenlign flybilletter fra Singapore Changi

Tettbefolkede Singapore er en moderne smeltedigel, og en spennende inngangsport til resten av Sørøst-Asia. Bystaten Singapore ligger på en øy like sør for Malaya-halvøyen, og består også av en rekke småøyer, både ubebodde og bebodde. Med innflytelse fra både kinesisk, indisk, malaysisk og internasjonal kultur kan Singapore by på fantastisk mat, spennende uteliv, luksuriøse hoteller, designershopping og det nyeste innen elektronikk. Byen består av mange spennende bydeler med egen identitet. Utforsk templene i det indiske området, dra til Chinatown for å få en smak av kinesisk historie, opplev malaysisk mat og markeder langs Changi Road og se utover verdens travleste havneområde ved Marina Bay. Singapore er blant verdens rikeste land, og her er shopping og elektronikk blant favorittaktivitetene. Luksushoteller som Raffles Hotel, der den berømte Singapore Sling ble oppfunnet er populære i Singapore, en som har utviklet seg i ekspressfart de siste årene. I dag er byen en travel, fremtidsrettet by med grønne lunger som den vakre botaniske hagen, og naturopplevelser innen god rekkevidde fra bysentrum. Selve hovedøya er en blanding av skyskrapere, templer og gamle bygninger, full av liv og lyd. Changi flyplass i Singapore har flere ganger blitt kåret til verdens beste flyplass, og hvis du bestiller flybilletter til Singapore er du garantert en god velkomst her.

Sesong

Det tropiske regnskogsklimaet i Singapore betyr at det ikke egentlig finnes årstider, og at det generelt er mellom 22 og 35 grader hele året, med de varmeste månedene i april og mai. Det er relativt høy luftfuktighet, og det kan bli ubehagelig varmt og fuktig dersom du ikke er vant til det. Det beste tidspunktet å reise til Singapore er i monsunsesongen, som varer fra november til februar. Da er det noe kjøligere, og regnet kan være litt forfriskende.

Offentlig transport

I en så stor by som Singapore er det viktig med et velfungerende transportsystem. Halvparten av befolkningen på over 5 millioner bruker offentlig transport daglig for å komme seg til og fra jobb og skole i Singapore. De vanligste transportmidlene er bane, buss og taxi. Tusenvis av busser og flere hundre bussruter dekker hele Singapore, og lokaltogene knytter bykjernen sammen med forsteder og fastlandet. Billettprisene er relativt rimelige, og du kan også kjøpe ubegrenset reise i en kortere eller lengre periode med Singapores turistpass.

Åpningstider

Singapore er en utpreget shoppingby, med alt fra markeder og småbutikker til store kjøpesentre, luksuriøse designerforretninger og elektronikkforretninger med de siste dingsene. Butikkene holder generelt åpent mellom 10.00 og 20.00 eller 22.00 og de fleste er åpne også på søndager. Banker og offentlige kontorer i Singapore har vanligvis åpningstid mellom 09.00 og 17.00.

Tips og driks

Lokalbefolkningen i Singapore pleier vanligvis ikke å tipse, men fordi byen har en enorm expat-befolkning er skikker fra andre kulturer blitt vanlig. 10% legges ofte til regningen på restauranter, men det er ikke vanlig å tipse på barer og kafeer eller i matboder langs fortauene. Det er hyggelig å runde opp taxiregningen, men ellers forventes det ikke at du tipser når du er på ferie i Singapore.

Nødinformasjon

Nødnummeret til politiet i Singapore er 999, og for brannvesen og ambulanse ringer du 995.

Severdigheter

1. Marina Bay Sands: Verdens dyreste bygning ligger ved havneområdet i Singapore, og her kan du spille casino, spise førsteklasses mat og oppleve jetsettlivet med utsikt til Singapore River.

2. Little India: På Tekka Market får du oppleve luktene og smakene som står bak mye av den fantastiske maten i Singapore, og her kan du vandre blant hinduistiske templer og dra på jakt etter kunst og klær i Arts Village.

3. Boat Quay: Det tidligere sentrum i havneområdet og handelen er nå erstattet med restauranter, nattklubber og barer, med god utsikt over Singapore-elven.

4. Raffles Hotel: Luksushotellet der den berømte Singapore Sling ble oppfunnet, og en unik opplevelse med autentisk dekor, peanøttskall på gulvene, flott utsikt og stive drinkpriser.

5. Singapore Flyer: Pariserhjulet langs elven gir deg byens beste utsikt. Du kan se Malaysia og Indonesia på vei opp, og ved solnedgang er det flott å se utover Marina Bay Sands. Verdens nest største pariserhjul!

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 5 300 000

Valuta: Singapore dollar (SGD)

Landkode: +65

Religion: Stor religionsfrihet i det multikulturelle Singapore. Mange er buddhister, kristne, muslimer eller taoister.

Tidssone: 6 timer foran Norge om sommeren, 7 timer om vinteren. UTC +8

Offisielt språk: Singapore har fire offisielle språk: Engelsk, malaysisk, tamilsk og standard mandarin 

 Lagre! Er du fleksibel på avreiseflyplass?

Bildene av Flickr/DEM ROMERO

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.