Opplev feststemningen på unike festivaler verden over

Hvis du allerede har løpt med oksene i Pamplona og festet på karnevalet i Rio i Brasil, er du kanskje på jakt etter den neste festivalopplevelsen utenom det vanlige.

Det er hundrevis av forskjellige festivaler å velge mellom fra hele verden, og de feirer alt fra elefanter til gamle guder. Her er de 10 sprøeste festivalene som finnes, så du kan velge det neste festivaleventyret ditt.

1. Las Fallas, Valencia, Spania

15. – 19. mars

Hvert år i mars samles innbyggerne i Valencia seg for å sette pris på St. Joseph ved å brenne store pappmasjé-dukker som de har brukt flere måneder på å bygge. Med førsteklasses paella og fyrverkeri hver kveld går de fem dagene festivalen varer forbi i en fart.

Las Fallas i Valencia

2. Slangefestivalen, Abruzzo, Italia

Mai

Festa dei Serpari, eller San Domenico-festen feires i den bitte lille byen Cocullo i Abruzzo i i Italia. Innbyggerne bærer en statue av byens skytshelgen gjennom gatene, og den er drapert med hundrevis av levende slanger. Etter festivalen slippes slangene løs i skogen utenfor byen.

3. Elefantfestivalen, Jaipur, India

17. mars

I Jaipur, India, feires Holi-dagen med at innbyggerne maler og pynter elefanter, kameler og hester, for så å sprade dem gjennom byen. De setter også opp elefantkappløp, og det setter til og med opp elefantpolo! Alt er til ære for elefantgudinnen Ganesha.

Elefant på festival i India


4. Tet Nguyen Dan, Vietnam

31. januar

Glem kinesisk nyttår – Vietnams versjon, som er kjent som Tet, varer i tre dager, og forberedelsene starter to uker før selve markeringen begynner. Det dreier seg om massevis av deilig hjemmelaget mat, familiesammenkomster og pengegaver til de små barna for å ønske dem lykke.

Mer: Sparetips for sørøst-Asia

5. De dødes dager, Mexico

31. oktober – 2. november

Er du en av dem som liker Halloween, med spøkefulle kostymer og massevis av søtsaker? Dødsdager som Halloween feires rundt hele verden, inkludert Brasil, Spania og en rekke afrikanske land, men de fleste feiringene stammer fra den opprinnelige _Dia de los Muertos _i Mexico. Gjennom denne markeringen minnes venner, familie og kjære som har mistet livet, og familiene setter opp minnealtere hjemme der de setter frem offergaver som sukkerskaller og den avdødes favorittdrink plasseres.

Mer: Halloween-feiringer verden rundt

De dødes dag i Mexico

6. Thaipusam, Malaysia

17. januar

I Batu-grottene utenfor Kuala Lumpur i Malaysia, feirer Thaipusam at Murugan, sønn av Shiva, beseiret tre demoner. Det markeres stort sett av Tamilene, og markeringen er en overdådig affære med bodypiercing, ansiktsmaling og barbering av hodene, og dansing av den tradisjonelle Kavadi Attam.

Battu i Malaysia


7. Pasola, Sumba, Indonesia

Februar

Tradisjonelt sett var Pasola en innhøstingsfestival, men det er et ganske brutalt og blodig spill mellom ryttere som både har spyd og skjold. To lag kaster spyd mot hverandre fordi de tror at blod hjelper å gjøre jorden frodig for den kommende risinnhøstingen. Denne festivalen er ikke for dem som ikke tåler synet av litt blod, eller gapende sår!

8. Carnaval de Binche, Belgia

2. – 4. mars

Binche-karnevalet står faktisk på UNESCOs liste som et ’mesterverk av muntlig og immateriell arv for menneskeheten’. Det involverer lokale menn eller _gilles _som går rundt i rare klovnemasker og rister på stokker for å jage unna onde ånder. De liker også å kaste appelsiner på tilskuerne, så se opp for flygende frukt!

Mer: Lek med maten: Verdens beste matkriger

Carnaval i Binche


9. Art Deco-helg, New Zealand

19. – 23. februar

Etter at Napier, en by i Hawkes Bay-området på nord-øya av New Zealand, ble fullstendig ødelagt av et jordskjelv i 1931, bygget de byen opp igjen i Art Deco-stil. Det er nå et av de beste stedene å se flotte Art Deco-bygninger og en by nesten helt gjennomført i den lett gjenkjennelige arkitektoniske stilen. Så finn frem det beste Gatsby-kostymet ditt og ta en rundtur blant de flotte bygningene.


10. New Orleans Mardi Gras, Louisiana, USA

Mars

Opplev en helt unik pannekakedag! Mardi Gras varer i hele to uker rundt den katolske feiringen av fetetirsdag. Digre fargerike flåter går i tog gjennom gatene, med lettkledde festdeltakere som danser for å få flere plastperlekjeder å henge rundt halsen. Politiet er ikke alltid like begeistret for de mer vågale delene av feiringen, har både publikum og feststemte deltakere det morsom med den unike feststemningen.

Mardi Gras i New Orleans

Søk etter flyvninger

Returtype