For de som gjerne vil oppleve mer enn sol og strand på reise, kan disse stedene med brokete fortid nå tilby en lærerik turistopplevelse.

Hvis du er lei av dyre solstoler og kø ved buffeten på Mallorca, kan du jo bytte Sydenferien med noe mer spennende. Det finnes mange usannsynlige turistattraksjoner, som har blitt populære blant de mer eventyrlystne turistene. Skyscanner introduserer deg til noen av disse uvanlige feriestedene – bli med om du tør.

Tsjernobyl

I Ukraina, rundt 100 kilometer fra Kiev og ikke langt fra grensen mot Hviterussland ligger en av historiens mest tragiske spøkelsesbyer. Etter en eksplosjon på atomkraftverket Tsjernobyl i 1986 ble området i nærheten dekket av radioaktivt støv, og mange tusen mennesker har siden dødd av skader, senskader og effekter av atomforurensing. Den forlatte byen Pripyat og Tsjernobyl selv ligger nå i en eksklusjonssone for å beskytte mot videre skader, men det er mulig å dra inn i området med dagspass, og det arrangeres guidete turer av flere selskaper i området. Muligheten til å se en fraflyttet sovjet-by bevart i en tidskapsel trekker flere tusen turister til området, selv om den nåværende konflikten i Ukraina kan komme til å påvirke tilgjengeligheten.

Rwanda

Folkemordet i Rwanda på 1990-tallet er en av de verste konfliktene verden har sett. Nå begynner turismen i området å ta seg opp, og Rwanda lokker med vakker natur, grønne marker, teplantasjer og gorillaturer. Store deler av landet er trygt å besøke, og Kigali er blant en av de afrikanske storbyene med minst kriminalitet. Rwanda har et stabilt og varmt klima, det er fint å dra på sykkelferie, og det er mye fokus på miljø og klima, som gjør turistopplevelsen behagelig.

Gorilla

Kambodsja

Mange norske skoleelever har besøkt tyske konsentrasjonsleire som en del av undervisningen. Den samme motivasjonen om å lære og forstå ligger bak turiststrømmen til Dødsmarkene i Choeung Ek og stedet der Pol Pot ble kremert. Hele 2,5 millioner reisende besøker nå området hvert år, og Kambodsja kan jo også by på fantastiske Angkor Wat og herlige tropiske strender.

Les mer: Sparetips for reiser i Sørøst-Asia

Afghanistan

Det er fortsatt farlig å reise i Afghanistan, og på grunn av den væpnete konflikten mellom myndigheter og Taliban er det ikke mange som besøker Afghanistan på ferie – men landet har en lang og interessant historie, vakker natur og en lang kulturarv, og for de som har erfaring med å besøke konfliktområder og tar alle nødvendige sikkerhetshensyn kan Afghanistan være en unik turistopplevelse. Særlig Kabul er roligere i dag enn det har vært på en stund.

Vei i Afghanistan

Sarajevo

Krigen i Bosnia-Herzegovina har satt spor i hele regionen, men Sarajevo er i dag et stadig mer populært reisemål. Her kan du besøke gamle vintersportsarenaer fra OL i 1984, eller få historien om skuddene i Sarajevo som startet første verdenskrig for nøyaktig hundre år siden. Lokale guider tar deg også med på byvandring der du kan lære om den nære historien i byen og landet, som har levd gjennom konfliktfylte år, men som nå blant annet kan lokke med en av verdens beste filmfestivaler, flotte vintersportsmuligheter og mye mer.

Søk etter flyvninger

Returtype