Brussel: ikke bare øl, moules et frites, sjokolade og vafler. Men det er en god start!

Brussel er en kontrastfylt by, midt i hjertet av Europa. Her er alt mulig, og vår lokalkjente Tripbod Sara viser oss rundt i Brussel, med sine topp tips. Lær hvordan du finner en ekte flamsk kafe-bar, og hvordan du oppdager byens fremragende tegneseriekultur.

Tintin i Belgia

Tintin © Sara Garrido

1. Tegneseriekunst og kultur

Det er mulig du ikke vet om det, men Brussel er kjent for tegneseriekultur. Det finnes til og med et eget museum: The Belgian Comic Strip Centre. Men du vet virkelig at du er i en by som bryr seg om tegneserier når du ser store tegneseriestriper malt på veggene på bygninger rundt omkring i byen. Lag ditt eget tegneserieeventyr ved å gå rundt med kart over de forskjellige tegningene, og så legge ut på oppdagelsesferd.

2. Terrassen hos MIM: flott utsikt og søt musikk

Musikkinstrumentmuseet (MIM) er en av de vakreste art nouveau-bygningene i Brussel. Når du har utforsket utstillingene, ta turen opp på takterrassen. Bare kjøp noe å drikke, så får du utsikten på kjøpet! På vei ut av museet, se etter den skjulte terrassen foran bygningen, der du finner et par stoler hvor du kan sitte og se på folk som går forbi, eller bare tenke over bygningene og musikken. Hvis du har en smarttelefon med en QR-leser kan du scanne barkoden og høre på månedens instrument fra MIM.

Montagne de la Cour 2; 1000 Bruxelles
www.mim.be

3. Pitabrød, antikviteter og mer i Le Sablon

Hver gang jeg besøker Le Sablon, antikvitetshandlestrøket i Brussel, går jeg alltid innom Le Perroquet. Denne art nouveau-baren og restauranten har en lang liste med pitabrød fylt med all slags godsaker for alle smaksløker. Dette er den beste formen for fast food! Det er et stilig sted, med en fantastisk stemning og god mat med rimelige priser. Det er et lite loppemarked med fantastiske antikviteter ved siden av kirken her hver lørdag og søndag morgen. Og så er det jo ikke en ordentlig tur til Belgia uten at du tar turen innom en av de mange sjokoladebutikkene for en gratis smaksprøve eller to – slik liker jeg å tilbringe helgene mine!

31, Rue Watteau; 1000 Bruxelles; +32 (0)2-512.99.22
Åpningstider: Mandag: 12.00-23.30, tirsdag og onsdag: 12.00-midnatt, torsdag-lørdag: 12.00-01.00, søndag: 12.00-23.30

4. Vær lokalkjent på Café Belga

Belga er den perfekte kafeen å møte både lokale og utlendinger, for alle i Brussel kjenner dette stedet. Spis frokost, brunch eller lunch, gå for kaffe sent på ettermiddagen, ta en aperitiff før middagen eller en drink utpå kvelden. Belga ligger på Place Flagey, som er en smeltedigel av alle slags kulturer. Det er en stor, travel bar som har god musikk og bra stemning. Det kan bli travelt, men det er en del av sjarmen. Jeg elsker å se på utsikten over innsjøene i nærheten fra Belgas store vinduer eller på terrassen. På lørdag- og søndagsmorgener er det fint å kombinere en tur på Belga med en tur til matmarkedet i nærheten. Det er et stykke unna sentrum, men det er absolutt verdt å besøke hvis du vil oppleve det ekte Brussel.

Place Eugène Flagey;1050 Bruxelles (Ixelles)
www.cafebelga.be

Frit Flagey

Frit Flagey, Brussels © Sara Garrido

5. Frit Flagey: en av de beste pommes frites-sjappene i Brussel

Hvis du vil ’gjøre’ Brussel, trenger du disse tingene: drikke øl og spise blåskjell, pommes frites, sjokolade og vafler. Sånn er det bare. Og hvis du likevel er rundt Place Flagey må du prøve en av de mange selgerne på denne kjente plassen. Du kan velge hvilken saus du liker: de lokale er glad i ketchup og majones. Belgiske pommes frittes frityrstekes to ganger i dyrefett (unnskyld til alle vegetarianere), og det gjør dem sprø på utsiden og myke på innsiden. Og om været er bra, er det fantastisk å sitte på fortauet eller ved en av innsjøene i nærheten. Men hva om været ikke er bra? Ja, da har du en klassisk belgisk opplevelse.

Place Eugène Flagey; 1050 Bruxelles
Tir-tor, søn 11:30 - midnatt ; fre-lør 11:30 – 02.00

6. Når øl er spørsmålet er Moeder Lambic svaret

Hvis du er glad i øl, men det ikke frister å sitte på en av de mange, dyre turistfellene er Moeder Lambic baren for deg. Spør kelnerne om hjelp om du ikke vet hva du vil bestille, de er flinke med anbefalinger. De har belgisk og internasjonalt øl som passer til maten de serverer, inkludert quicher, brød med herlig pålegg, oster, salater og mye mer. Det er to Moeder Lambicer i Brussel, så om du er tørst kan du sjekke ut begge to.

8 Place Fontainas, 1000 Bruxelles // 68 rue de Savoie, 1060 Bruxelles
www.moederlambic.com

7. Sainte Catherine & Antoine Dansaert-kvarteret: det trendy området i hjertet av byen

Jeg pleide å bo området her, og elsket den vennlige, ’alternative’ stemningen. Fra hippe og alternative designstudioer til stilige bruktbutikker, dyre fiskerestauranter, koselige utesteder og typiske barer og restauranter: her finner du alt. Favorittstedene mine å spise, drikke og feste i Brussel er alle i dette nabolaget, så jeg håper du får utforske området og finne noen av dine egne favoritter.

Fin de Siecle Brussel

Fin de Siècle © Sara Garrido

8. Fin de Siècle: byens beste belgiske restaurant

Når det er sent og det du vil ha er god mat til gode priser, går jeg rett til Fin de Siècle. Lapin à la Kriek (kanin i kirsebær- og ølsaus), jamboneau à la moutarde (svineknoke i sennepssaus), and carbonade (kjøttsuppe) er bare noen av spesialitetene jeg liker best. Til dessert bør du ikke gå glipp av Tiramisu au Speculoos (tiramisu med en typiske belgisk spekulasiekjeks), som er en perfekt måte å avslutte måltidet på. Tremøbler, lange bord og vennlige ansatte gjør at dette er et av de triveligste stedene i byen, selv om det som oftest er travelt. Et godt tips: ikke se etter menyer på bordene, men finn heller den store tavlen på veggen der dagens spesialiteter skrives opp. Bon appetit!

9 Rue de Chartreux; 1000 Bruxelles;
+32 (0) 2 513 51 23 (du kan ikke reservere bord, så sørg for å være der tidlig eller sent så du får plass)
Åpent hver dag fra 16.30 til midnatt

9. Autentiske Café Merlo med god stemning

Dette er en av de beste eksemplene på en typisk flamsk kafe-bar midt i byen – noe som det faktisk er vanskelig å finne i Brussel. På kalde dager er det fint å kose seg inne, og på varme dager kan du slappe av på terrassen. Det er alltid fint å komme hit, og de har god øl her også. Vennlig personale får deg til å føle deg hjemme, uansett hvor du kommer fra. Selv om de har mange populære belgiske ølsorter her, pleier jeg å bestille en ’Belgo’ – gjør det du også, du blir ikke skuffet. Og hvis du er i byen en tirsdagskveld kan du også få med deg en av de fantastiske live-konsertene her. Skål!

80 Quai aux Briques; 1000 Bruxelles; +32 (0) 478 77 47 44
Åpen man-fre fra 11.00 til 02.00, lørdag og søndag fra klokken 16.00.

10. Madame Moustache for kvelder du aldri glemmer

Madame Moustache er en av de beste stedene å gå ut i Brussel. De har et stort utvalg musikk, så vi drar hit for å danse. Det er gratis i ukedagene og koster €5-7 i helgen, når det også er flere folk der. Kelnerne går noen ganger med sailor outfits, og dekorasjonene er også unike. Noen ganger har de live musikk, og det er ofte temakvelder, så sjekk det månedlige programmet for å se hva som er på gang. Hvis du ikke liker å danse har de et eget røykerom og fotballspill. Uansett er dette et must i Brussel om du vil ha en uforglemmelig opplevelse!

5-7 Quai su bois à Bruler; 1000 Bruxelles
www.madamemoustache.be

Tripbod Sara er en drømmer som tror at alt er mulig. Hun elsker å oppdage nye steder og spise sunt, og å dele opplevelsene sine på bloggen sin.

Søk etter flyvninger

Returtype