Våre naboland kan by på noen av verdens beste kulturopplevelser. Hva med en ferie til Norden?

Du trenger ikke reise langt for å oppleve både unike og interessante reisemål. Her i Norden har vi noen av verdens beste byer, og det er ikke bare hovedstedene som viser vei. Skyscanner tar deg med på en liten guidet tur til noen av de beste nordiske reisemålene i 2014. Velkommen til Norden!

Umeå

2014 er Umeås år. I tillegg til at byen er Europeisk Kulturhovedstad har Umeå også blitt kåret til ett av verdens hotteste reisemål av New York Times. Hvis du ikke hadde mulighet til å oppleve den tre dager lange åpningen av kulturhovedstadsåret, er ikke det noe problem, for det finner sted en rekke høydepunkter hele året. Hva med for eksempel festivalen MADE 2014 som finner sted nå i mai, eller en av Umeås mest populære arrangementer: Kulturnatta, som årlig lokker til seg titusenvis av besøkende.

Helsinki

Glemte du å feire Helsinki i 2012, når byen feiret at de er verdens designhovedstad? Ingen fare, i formgivningens mekka finner du alltid utstillinger, konserter og arrangementer, uansett om de feirer eller ei. Et av byens mest spennende innslag er Designkvarteret, et nettverk av lokale kunstnere, gallerieiere og restauratører i et område som omfatter nærmere 25 kvartaler, der det beste av landets kultur vises frem.

Les også: De beste designdestinasjonene i verden

Vannbussen i Helsinki

Tromsø

Med en beliggenhet mindre enn 2000 kilometer fra Nordpolen, og med verdens nordligste universitet har Tromsø flere attraksjoner som gjør at folk liker å besøke byen. Men Tromsø er også kjent for å være blant de vakreste stedene i Norge (i alle fall i følge lokalbefolkningen). Du kan ta den verdensberømte Hurtigruten, kjent som verdens vakreste sjøreise herfra, eller du kan se på Tromsøs fargerike trehus, utforske byens historie, og ikke minst utfolde deg i fantastiske naturopplevelser. Et unikt reisemål for alle anledninger.

Les også: Naturopplevelser av de sjeldne

Åbo

Den finske kulturens vugge, og landets eldste by, Åbo, lokker hvert år tusenvis av turister på besøk, både fra de andre nordiske landene, men også fra Russland, Tyskland og andre deler av verden. Byen er innrammet av skjærgården rundt Åbo, og de kulturhistoriske bygningene gir Åbo sin sjel, ikke minst besøksfavoritten Domkirken. Men Åbo er også populær av en helt annen grunn – de meget bekvemme pubrundene. Her i byen ligger nemlig alle pubene innen gangavstand fra hverandre. Er ikke det praktisk, kanskje?

Les også: 10 spennende steder å besøke i 2013

København

Sjarmerende og avslappede København er en perfekt avstikker for besøkende i alle aldre. Utmerket shopping, restauranter i verdensklassen og opplevelser som Tivoli, København Zoo, Akvarium og Experimentarium ligger i passelig avstand til byen. Legg til noen riktig gode museer, en vakker bykjerne, og danskenes sans for stil og design, så får du et av Skandinavias beste reisemål.

Kafe i København

Søk etter flyvninger

Returtype