Spanias hovedstad bugner av ting å ta seg til. Skyscanner.no har plukket ut litt mer enn en håndfull ”to dos”.

En tur til Madrid vil garantert by på masse spennende. I denne byen står opplevelsene oppstilt som perler på en snor, men hvis det er første gang du besøker hovedstaden, kan det være vanskelig å bestemme deg for hva du skal se og gjøre. Derfor har Skyscanner tatt på seg jobben å lage en enkel og oversiktlig liste over ting å ta seg til.

1. Det Kongelige Palass

Det Kongelige Palass med sine 2800 rom er Europas største. Dog har du kun tilgang til 50 av dem, men, tro oss, det holder i massevis. For lettere tilgang på informasjon, og for ikke å bli fullstendig overveldet av den voldsomme størrelsen, kan det være lurt å leie en audioguide. Palasset er både storslått og vakkert og har en flott gårdsplass vis-à-vis den katolske katedralen La Almudena.

Foto: Henriette Gran Myreng

2. El Rastro

'Shop til you drop' og det for en billig penge. El Rastro er et kjempestort utendørs marked hvor alt mellom himmel og jord selges. Finner du ikke det du leter etter her, så finner du det ingen steder. Forbered deg på store menneskemengder, for dette markedet er populært. Det beste er å dra hit så tidlig på dagen som mulig. Og pass på lommeboka di!

El Rastro market in Madrid

Photo: Henriette Gran Myreng

3. Shopping

Madrid en suveren by å shoppe i og her er det noe for enhver smak. Gatene Fuencarral og Hortaleza er hjem til kjente merker som Desigual og Fossil. Vegg i vegg ligger Chueca; et fargerikt og hipt området med både kule og dyre butikker og en haug av barer og restauranter. Og så har du Gran Via, Madrids mest kjente gate med mye flott arkitektur. Den er lang, bred og bråkete og shoppingmulighetene er mange. Og dette er bare et lite utvalg av steder det er lett å legge igjen (så altfor mye) penger.

Foto: Henriette Gran Myreng

4. Retiro Park

Denne parken en gedigen! Bestående av hele 1.4 km2 er det nok av plass å boltre seg på for både fastboende og turister, turgåere, syklister og skatere. Blant grønne trær og grønt gress finner du en god blanding av monumenter, museum, et palass og flere små kiosker. Parken har også en innsjø hvor du kan leie deg en liten robåt.

Foto: Henriette Gran Myreng

5. Spis tapas

Etter timevis med sightseeing er det alltid godt å mate magen med noe og da er tapas tingen. Tapasbarer finner du overalt i byen, men én anbefaling er “Turf” på Plaza Santa Ana. Her kan du kose seg med deilig tapas og en god flaske hvitvin til underholdning av den livlige atmosfæren rundt deg.

Foto: Henriette Gran Myreng

6. Museo del Prado

I tillegg til Europas største palass har Madrid også et av verdens beste kunstgalleri. Del Prado er enormt, så her trenger du timer, hvis ikke dager, for å rekke over alt. Men la kvalitet komme foran kvantitet og velg deg ut noe på forhånd som du gjerne vil se, så kan du konsentrere deg om det i stedefor å løpe rundt som en stressa duracell kanin. På søndager er det gratis inngang mellom 17.00 – 20.00 og la deg ikke skremme av den lange køen - den beveger seg raskere enn du tror.

7. Toledo

Fått nok av travle Madrid? Ta deg en dagstur til Toledo. Denne sjarmerende byen har stått på verdensarvlista til UNESCO siden 1986 og er hovedstaden i provinsen Toledo. Her er det bare å ta føttene fatt gjennom de smale, små og sjarmerende gatene, besøke Saint Mary katedralen og nyte litt mat. Stikk gjerne en tur innom Enebro og bestill deg en øl og du vil få "junk food” tapas med på kjøpet.

Foto: Henriette Gran Myreng

Beste måten å ta seg til Toledo på er med tog. Men husk å bestille billetter på forhånd, enten på togstasjonen i Madrid eller på nettet, for de blir fort utsolgt.

Søk etter flyvninger

Returtype