Norge er et populært feriemål blant utelandske turister. Men hva syns de egentlig om oss?

Vi har allerede hørt hva utlendingene synes om norske turister når vi drar på ferie. Men hva syns de utenlandske turistene om Norge som ferieland? Du kan kanskje gjette deg til det første punktet...

Dyrt

Ingen overraskelse der, altså. De aller fleste turister som besøker Norge synes prisnivået er høyt, og at særlig alkohol er dyrt. Det koster også å spise ute, reise med offentlig transport, overnatte eller å komme inn på turistattraksjoner. Men til tross for høye priser er de fleste godt fornøyd med ferien sin, og vil gjerne komme igjen - når de har spart opp litt penger.

Flott og variert natur

Den vakre norske naturen blir nesten alltid fremhevet av utenlandske turister. Vi har nydelige fjorder, imponerende fjell og alt imellom er også vakkert. Mange fremhever også den friske luften, særlig på Vestlandet, og at vi har så godt vann i springen. For turister som kommer fra land der det er vanlig med flaskevann eller ikke mulig å drikke vannet i springen er det norske vannet en kjempeluksus.

Mer: Naturopplevelser av de sjeldne

Trygt og rolig

Norge er et trygt sted å feriere, med lite vold, trygge omgivelser og lite kriminalitet. Det setter turistene pris på, særlig de som kommer med campingvogn eller overnatter i telt - kanskje fordi de ikke har råd til å bo på hotell her?

God og annerledes mat

Reinsdyr, hval, brunost, salt lakris - ifølge utenlandske turister har vi noen rare mattradisjoner i landet vårt. De fleste synes imidlertid at det de får servert på restauranter og kafeer er av høy kvalitet, selv om det er noen smaker man må vende seg til. Og særlig de med litt finere matkultur synes at maten vår kanskje blir litt vel traust, men kanskje de bare burde prøve et smalahove eller litt rakfisk for å endre oppfatning?

Mer: 5 spennende land for kjøttelskere

Nordmenn er vennlige, sporty og tilbakeholdne

Som vertsnasjon blir nordmenn oppfattet som vennlige og stolte av landet vårt. Vi ønsker gjerne turistene velkommen, og er høflige og hyggelige - selv om vi ikke blir betalt for det. Men vi er og blir ganske tilbakeholdne, og enkelte påpeker at det er lite blikkontakt. Og det vil de gjerne ha mer av, særlig fordi norske jenter spesielt oppfattes som pene og hyggelige. Og de aller fleste er både sunne, spreke og sporty, sannsynligvis fordi vi har så mye bra natur å ferdes i.

Mer: Sykkelferier for de spreke

Vigelandsparken

Gode engelskkunnskaper

Selv om vi kanskje er tilbakeholdne, er vi iallefall lette å snakke med på engelsk. De fleste turister lar seg imponere over engelsknivået, både til den yngre og eldre generasjon.

Ganske dårlig øl - og dyrt

Om språket får god karakter står ølet nesten til stryk. Mange tyske turister er kjente for å ta med seg øl hjemmefra til ferieforbruket, mens andre som besøker norske utesteder ikke lar seg imponere over de vanlige norske ølsortene. Lyst og pinglete, beskrives det ofte som, og så er det fryktelig dyrt i tillegg. Ikke rart mange drikker det gratis, gode vannet fra springen istedet.

Mer: Billige britiske byer (her får du garantert bedre øl)

Eksotisk trebebyggelse

For turister som kommer fra tettbygde storbyer med skyskrapere og trange leiligheter er de norske trehusene en eksotisk opplevelse. For mange er trehus et ukjent fenomen, og de små, fargerike og sjarmerende husene både i norske byer og på bygda setter seg på minnet når storbyturistene farer forbi. De lar seg også imponere over spredt bebyggelse på bygdene, med klynger av hus både her og der.

Nevnte vi dyrt?

Ja, det var dette med prisnivået da... Men heldigvis kommer de igjen og igjen, turistene som elsker å besøke Norge for så mange gode grunner. Da får det heller være at det er litt dyrt. Og dessuten er det mye man kan gjøre gratis på ferie!

Les også: Norge blant verdens 10 vakreste steder

Søk etter flyvninger

Returtype