Fantastiske nasjonalparker, naturopplevelser og fjelltopper som (nesten) kan måle seg med våre egne - Storbritannias parker er vel verdt å utforske.

Denne uken åpnet det årlige Chelsea Flower Show i England. Britene er flinke på hager, parker og natur, og Skyscanner viser deg gjerne noen av de beste parkene rundt på de britiske øyene.

Nasjonalparken Brecon Beacons, Wales

Sør i Wales ligger flotte Brecon Beacons, med flere vakre fjelltopper og en rekke ruiner og fortidsminner helt tilbake til jernalderen. Det er en 160 kilometer lang merket tursti, Beacons Way, som går gjennom parken og innom noen av de kjente fjelltoppene i landet. Mens du er i Wales bør du også besøke den kanskje enda mer kjente Snowdonia National Park mot nord. Snowdon, Wales’ mest kjente fjell, byr på en flott turutfordring, mens turstier i skogene i området rundt gir deg god utsikt til fjellet. I Coed Y Brenin-parken i området finner du også noen av landets beste mountain biking-stier.

Lake District nasjonalpark, England

Dette er Englands største nasjonalpark, og en av de mest pittoreske. Lake District er kjent for de mange vakre innsjøene, inkludert Lake Windermere, og turmulighetene her er fantastiske. Hvis du følger Alfred Wainwright Memorial Walk som begynner og slutter i Windermere, har du seks dager med flott turterreng som gir deg utsikt over alle innsjøene, dalene og fjellene i området.

Cairngorms nasjonalpark, Skottland

Den skotske nasjonalparken er den største på de britiske øyene, og dette området nord-øst i Skottland har fem av Skottlands seks høyeste fjelltopper, flotte skogsområder, klatremuligheter og en rekke Munroer (fjell som er over 3000 fot høye). Det er også gode muligheter for å se røde ekorn, som er sjeldne ellers i Storbritannia.

Holyrood Park, Edinburgh

Like ved Edinburghs Royal Mile ligger den flotte Holyrood Park som har alt fra slott og kirkeruiner til vulkaner og svanesjøer. Midt i parken ligger Arthur’s Seat, den vulkanske fjelltoppen som er en populær og kjapp turopplevelse for de som bor i byen eller besøker Edinburgh. Du finner også typiske crags og lochs, og utsikten oppe fra toppen er uslåelig – her kan du se hele Edinburgh sentrum, slottet og kystområdene rundt. På en klar dag ser du også den ikoniske Forth Rail Bridge i horisonten.

Richmond Park, London

London har en hel rekke fantastiske parker og hager, og det er i grunnen bare å velge seg en favoritt eller to. Richmond Park er en av byens eldste og beste parker. Den stammer fra 1600-tallet og ble laget som en hjortepark for at kongen skulle kunne gå på jakt. I dag er det fortsatt over 600 hjort der, men de er ikke for jakt - bortsett fra med kameraet. Flott turområde og mange sykkelstier gjør at det er populært for både familier og andre.

Ekorn i parken

Platt Fields, Manchester

Denne parken i Manchester er populær året rundt. Om vinteren er den islagte innsjøen populær å gå på ski rundt, og sommerstid kan man fiske eller gå på tur langs breddene. Om sommeren er det konserter og festivaler i parken, mens du også kan gå på utstillingene i Platt Hall eller kostymemuseet.

Les også:

Verdens flotteste hager

Slik opplever du det skotske høylandet

Billige britiske byer

Søk etter flyvninger

Returtype