Fra utdrikningslag til skrikerunger, vi forteller deg hvordan du bør håndterer vanskelig folk på fly.

Du vet de utrolig irriterende menneskene som du håper du aldri må sitte ved siden av på av et fly? Den breiskuldra mannen med dårlig ånde som oppfører seg som om han eier armlenet; den bortskjemte drittungen som sparker i setet ditt under hele flyturen og babyen som skriker i ett sett. Her er noen tips på hvordan du kan gjøre det beste ut av en uønsket situasjon.

1. Skravlebøttene

Problemet:

Du er trøtt. Kroppen din sier at det er tre på natta når det egentlig er sju på kvelden lokal tid. Du savner din egen seng, men befinner deg på et fly, tusenvis av mil hjemmefra. Hva med bare å lukke øynene igjen og fly inn i drømmeland? Men, nei da, for vedkommende som sitter ved siden av deg vil gjerne prate. Og for å gjøre ting ennå litt verre, så er temaene han eller hun tar opp av en meget personlig art.

Løsningen:

Invester i et par store, støydempende øretelefoner som du kan ta på deg selv om du ikke hører på musikk. Da burde de ta hintet. Du kan selvfølgelig også prøve deg på et “hold kjeft”, men en hvit løgn er en noe mer høflig løsning.

2. Skrikerungen

Problemet:

Hvorfor er alltid meg? Hvor mange ganger har du ikke sittet og ventet på ombordstigning og bedt til høyere makter om at det ikke er du som blir sittende i nærheten av den skrikerungen? To timer senere skriker hjernen etter stillhet og ungen har spydd på hele deg.

Løsning:

Stakkars liten, det er jo ikke den lilles feil. Prøv å sette deg inn situasjonen til mor/far/barnevakt som må høre på det der hver eneste dag, så føler du deg nok litt bedre med en gang. Og så burde du bestille deg et glass vin som du kan svelge sovepilla med.

3. Hvitløks Kongen

Problemet:

Det er vanskelig å fortelle noen at de har dårlig ånde og heldigvis er man stort sett ikke så tett opp i ansiktet på hverandre at en plages av den andres illeluktende munn. Men på et fly er ting litt annerledes og å sitte rett ved en som lukter som om de ikke spist annet enn hvitløk hele sitt liv er alt annet enn forfriskende.

Løsning:

Start en samtale hvor du passer på å dele all din kunnskap om ulike typer tannkrem, mintpastiller, munnskyll og SB12. Er du tøff nok, kan du jo spørre når de pusset tennene sine sist. Eller så kan du rett og slett be på dine knær om at de kabinansatte oppgradere deg til Business Class.

4. Utdrikningslag

Problemet:

Være seg om det er Hege som skal drikkes ut og hun har med seg 12 av sine aller beste og mest fnisete venninner på tur til Barcelona, eller om det er Petter og hans 10 tøffe kammerater på vei til Polen, regnes utdrikningslag ofte for å være noen av de mest slitsomme og høylytte passasjerene.

Løsning:

Enten får du se å holde deg langt unna alle destinasjoner som tiltrekker seg utdrikningslag, og de er det blitt ganske mange av, eller du får bli med på mora. Så skal du se det ikke er lenge før du også sitter i flysetet med djevelhorn på hodet og en rosa t-skjorte hvor det står “Hege skal drikkes ut”.

Her har du 5 tips til utdrikningslag

5. Den mobilavhengige

Problemet:

Gud forby om de gikk glipp av en superviktig e-post, så derfor bare de ha på mobilen under hele flyturen selv om det skulle føre til tull med datasystemet og flystyrt. Så fort flyet lander er det på’n igjen trass i at kapteinen ber alle passasjerer om å vente med bruk av mobil til de er inne på flyplassen. “Hei, jeg er på Gardemoen. Hva? Ja, ikke sant. Ha det!” Er det mulig...

Løsning:

Styrter flyet, så vet du hvem du jo kan skylde på! Men før det skjer, vent til vedkommende går på do og benytt sjansen til å ta ut SIM-kortet. Etterpå kan du le godt av en som desperat prøver å få telefonen sin til å fungere. Når det er sagt, så vil vel en mobilavhengig ta med seg mobilen, selv på do.

Søk etter flyvninger

Returtype