Lei av strikkhopping? Fra å svømme med haier til å gå på skyer, her er 10 av de kuleste opplevelsesaktivitetene i Australia og New Zealand.

Hvis du synes strikkhopping er kjedelig, hva med å hoppe fallskjerm i stedet? Eller svømme med krokodiller og haier? Her har 10 ting du kan gjøre i Australia og New Zealand som garantert vil sette pulsen din i gang.

1. Fallskjermhopping i Cairns, Australia

Med det flotte været og alle de vakre strendene, er Cairns en av Australias aller beste steder å hoppe i fallskjerm. Så har du lyst til å kaste deg ut av et fly mange tusen kilometer over bakken, kan du finne tilbud på tandemhopp hos både Mission Beach og Rainbow Beach.

2. Hengebru i Buller’s Gorge, New Zealand

Buller’s Gorge kan skryte av New Zealands lengste hengebru. Du kan gå over brua den ene veien og zipline tilbake mens du dingler med føttene over brusende stryk og bratte kanter. For de som ikke er så glad i høyder kan du enten besøke gullgruvebyen eller ta deg en gåtur i skogen.

3. Krokodille Cruise i Port Douglas, Australia

Hopp på et krokodille cruise langs elva Daintree i Port Douglas og se krokodiller som ligger langs elvekanten og slikker sol. Disse dyra kan bli opptil sju meter lange. Er du heldig får du bli med på mating også, og fortvil ikke, passasjerene får seg en liten matbit de óg.

4. Svøm med hai på Great Barrier Reef, Australia

Kanskje er ikke det å svømme med skilpadder eller snorkle i timevis for å prøve å finne Nemo helt din greie? Hva med å svømme side om side med noen av Australias beskyttede dyrearter i stedet? Den ultimate Great Barrier Reef opplevelsen er burdykking med hvithai, mens en noe hyggeligere ting å gjøre kanskje er å dykke med sjøløver og tunfisk.

5. Helikoptertur over Fox Glacier, New Zealand

Ta en kort helikoptertur til snødekt bre og blåis på Fox Glacier; en av de få i verden som er omringet at regnskog. Bli med på en guidet tur over isen og nyt omgivelsene mens du hører det knitrer i breen under deg. Etter turen anbefales peiskos og kakao.

www.youtube.com/embed/hS0SHXJbTz0

6. Jetbåt-tur på Shotover River i Queenstown, New Zealand

Got a need for speed? Da er det bare å ta turen til Shotover River som ligger like utenfor Queenstown og bli med på en jetbåt-tur med adrenalin garanti. Cruise i solnedgangen kan du gjøre når du blir eldre.

7. Rainforest Skywalk i Daintree, Australia

Her, høyt over tretoppene, kan du gå blant regnskogens eldgamle trær. 30 meter over bakken kan du oppdage giftige slanger, Cassowarries og en hel rekke tropiske fugler.

8. 4WD på Fraser Island, Australia

Lei en firehjulsdreven landcruiser og legg ut på tur over alle de vakre sanddynene som denne øya er så kjent for eller følg veien gjennom jungelen til gjemte innsjøer. Du kan også klatre til toppen på Indian Head som byr på en helt utrolig utsikt samt muligheten til å se hval, delfiner og skilpadder.

9. Eureka Skydeck 88 i Melbourne, Australia

Eureka Skydeck 88 er det høyeste utkikkspunktet på den sørlige halvkule og rager 297 meter over bakken. I bytte mot en aldri så liten slant får du en fenomenal utsikt over Melbourne. For noen kroner mer kan du oppleve “The Edge”; en glasskule som stikker langt nok ut ifra bygningen til å gi deg en 360 graders opplevelse av byen.

10. Canyon Swing i Queenstown, NZ

Glem strikkhopping. Canyon swing er det som teller innen adrenalin-verden. Først venter et fritt fall på x antall meter før du får deg en skikkelig swing gjennom juvet. Det er bare å begynne å øve på hoppstilen din: Blir det salto, opp-ned eller kanskje du foretrekker å sitte i en stol når du hopper utfor?

Les mer om dette:

De ti beste dykkestedene

5 fantastiske opplevelser i Australia

Naturopplevelser av de sjeldne

Søk etter flyvninger

Returtype