Det er ikke bare her hjemme at vi feirer nasjonaldagen. Skyscanner tar en titt på 17. mai-feiring på forskjellige steder over hele kloden.

Hvordan var 17. mai for deg? Nordmenn er verdensmestre i å feire oss selv og landet vårt, særlig i et grunnlovsjubileumsår som 2014. Og det er ikke bare i Norge vi feirer – Skyscanner tar en titt på noen av de andre stedene i verden der vi nordmenn markerer vår nasjonaldag med tradisjonsrik feiring. Hvis du vil reise bort for å unngå 17. mai-kaoset bør du kanskje unngå disse stedene!

Krakow, Polen

Mange norske studenter befinner seg i Polen, og studentforeningen ANSA organiserer blant mange andre arrangementer, en ordentlig 17. mai-feiring både i Krakow og i andre byer. Fra markedsplassen i Krakow går det 17. mai-tog med faner og musikk, og både nordmenn og internasjonale studenter deltar på feiringen.

Delhi, India

Det bor og jobber en rekke nordmenn i India, blant annet i internasjonale selskaper. På 17. mai samles mange for å markere nasjonaldagen, og selv om det er stor forskjell mellom toget på Karl Johan og toget i Delhi, er det ikke mindre entusiasme blant den norske delegasjonen her. Flagg, musikk og, ikke minst, en elefant som leder toget i mangel på skolekorps, har blitt en tradisjon her – i tillegg til potetløpet som er erstattet med et mangoløp.

Stockholm, Sverige

Hos våre nærmeste naboer bor det mange nordmenn, og svenskene har jo hatt mye å gjøre med at vi feirer vår grunnlovsdag, på sin måte. Så det er ikke rart at det er mange som markerer dagen i Sveriges hovedstad – flere tusen nordmenn møter vanligvis opp for å gå i tog gjennom byen og for å ha spill og leker på Skansen.

Sydney, Australia

Noen av dem som feirer 17. mai aller først hvert år er de mange nordmennene i Australia. Sydney er en av de populære studiestedene der mange studenter samler seg, og de feirer også 17. mai på ganske tradisjonelt vis. De går i tog ved Operahuset, hvor det viftes med norske flagg i varmen.

Shetland, Storbritannia

Shetland har mange gode forbindelser med Norge, både historisk og i dag. I år feiret statsminister Jens Stoltenberg 17. mai på Shetland, i forbindelse med åpningen av et museum i Scalloway, som blant annet vil ha utstillinger om trafikken mellom Norge og Shetland under 2. verdenskrig.

Manila, Filippinene

Filippinene er også et populært sted for nordmenn i utlandet. Her er det mange som samler seg for å arrangere tradisjonelle barnetog, og andre ingredienser for dagen inkluderer is og pølser, korpsmusikk og tradisjonelle leker for barna.

Hawaii, USA

Australia er blant de første landene som får 17. mai, mens Hawaii er blant de aller siste stedene der dagen markeres. Her samles flere av de norske studentene og fastboende nordmennene på stranden for å gjøre stas på nasjonaldagen. Det er ikke mange bunader, men sekkeløp og kakespising kan man gjøre i bikini såvel som i bunad.

Hawaii

Les også:

Dette syns utlendingene om nordmenn på ferie

Søk etter flyvninger

Returtype