Edinburgh

Hotell i Edinburgh | Sammenlign priser på billige hotell i Edinburgh

Edinburgh

Du kan bestille hotell i Edinburgh når som helst på året og ha en storartet reise. Edinburgh er en gjestfri og populær by å besøke, og med direktefly til Edinburgh flyplass fra en rekke norske byer er det både billig og enkelt å komme seg hit. Ta gjerne venner og familie med på en storbyweekend, eller bestem deg for et lengre opphold om du vil det. Høysesongen for turister er i august, da mange turister kommer til Edinburgh for å oppleve de flerfoldige festivalene som finner sted. Byen fylles av liv, med alt fra komedie, teater og dans til konserter og ballett – og fyrverkeri hver kveld. Hvis du bestiller hotell i Edinburgh i sommermånedene bør du være ute i god tid, og særlig under festivalperioden kan det være vanskelig å finne billige hotellrom i Edinburgh sentrum. Hvis du foretrekker lavere priser er Edinburgh nydelig på våren, og det er mange rimelige overnattingsmuligheter i april og mai. September og oktober er ofte behagelig varm og rolig i Edinburgh, mens i desember gjøres de flotte sentrumsparkene om til vakre vinter-eventyr med julemarked og underholdning for hele familien. Legg juleshoppingen til Edinburgh og få med deg noen av de spennende severdighetene som vulkanen Arthur’s Seat, de to flotte slottene, Scott Monument og Calton Hill midt i gavehandelen.

Historiske Edinburgh har en gamleby med trange smug, trivelige kafeer og et utall turistforretninger. Hotellene i Old Town er alt fra billige hotellkjeder med enkel standard og festglade ungdomsherberger og vandrerhjem der du kan bestille overnatting i sovesal for en billig penge. På den andre enden av skalaen ligger luksuriøse fire- og fem-stjerners-hoteller, som Missoni og The Witchery like ved Edinburgh Castle. Edinburgh har også en rekke 3- og 4-stjerners-hoteller og hotell med god, enkel standard nær jernbanestasjonene Haymarket og Waverley. Mange gjestehus og B&Bs i Edinburgh ligger like utenfor de travle sentrumsgatene, med kort vei til fasiliteter som restauranter og puber.

For de som foretrekker overnatting i litt roligere omgivelser er den elegante New Town et godt alternativ. På de brede avenyene er en rekke georgianske bygninger omgjort til stilige hoteller og smakfulle boutique-hoteller. Noen av overnattingsstedene ligger nær Edinburgh-attraksjoner som National Portrait Gallery, Royal Botanic Gardens, og de flotte gatene George Street og Dundas Street med klesforretninger og antikvitetsbutikker.

Visste du at...?

Edinburgh Castle ligger på toppen av en utdødd vulkan, og byens kjente fjelltopp Arthur’s Seat har også vært en vulkan for millioner av år siden. Parken rundt Arthur’s Seat er et populært turområde, og like i nærheten ligger Dynamic Earth, et vitensenter der du kan utforske geologi og naturhistorie.

I dag er Princes Street Garden en flott hage med vakre blomster, men tidligere rant kloakk og avfall fra gamlebyen og Royal Mile rett ned i innsjøen som lå her. Da Edinburghs New Town ble bygget på 1700-tallet drenerte de den illeluktende innsjøen og bygget vakre parkområder for byens velstående innbyggere.

I Edinburgh feirer de nyttår i tre dager til ende. Hogmanay-feiringen rundt nyttårsaften er berømt langt utenfor Edinburgh, og du kan finne spennende hotellpakker med middag og fyrverkeri om du vil feire nyttårsaften slik de bare gjør det i Edinburgh.  

Bildene av Flickr/Craigyc