Trondheim

Hotell i Trondheim | Sammenlign priser på billige hotell i Trondheim

Trondheim er Norges eldste by – men byen har et ungt sinn! Med ærverdige NTNU og Studentersamfundet sentralt i byen, og den årlige studentfestivalen UKA, som tiltrekker seg kulturpersonligheter fra hele verden, setter definitivt studentene sitt preg på Trondheim. Det betyr et livlig utetilbud, mange gode kafeer, stort utvalg i spisesteder og muligheter for billig overnatting. Mange besøkende kommer med fly til Trondheim for å oppleve kulturen og sjarmen i trønderhovedstaden.

De forskjellige bydelene i Trondheim har sin egen sjel. På Bakklandet finner du skjeve og sjarmerende hus, butikker, kafeer og restauranter. Bakklandet Skydsstasjon er en evig favoritt, med god tradisjonsmat, øl, vin og stemning. Ikke langt unna, men med en helt annen stil, finner du Solsiden. Solrike utekafeer, relativt dyr utepils og et stort kjøpesenter ligger her. For litt åndelig føde bør du stikke innom Nidarosdomen, Nord-Europas nest største kirke, og la deg imponere av katedralens mange detaljerte dekorasjoner. Utendørsmuseet Sverresborg er en opplevelsesrik innføring i historie og byggeskikker, mens du finner Trondheims musikkmuseum på Ringve. Trondheims kanskje mest synlige landemerke er Kristiansten Festning. Her er det populært å grille eller bare nyte utsikten over byen.

Hotell i Trondheim kommer i alle prisklasser. Det er mange hoteller å velge mellom, og Trondheim har over 5000 senger fordelt på et tyvetalls etablerte hoteller og en rekke andre overnattingsmuligheter. Du kan ta inn på motell, vandrerhjem, pensjonat, bed & breakfast eller camping. Et av de billigste alternativene i sentrum er Trondheim Interrail Center, som holder til på Studentersamfundet om sommeren. På den andre enden av hotellpris-skalaen ligger Britannia, kanskje det mest kjente av alle hotell Trondheim har å by på. Britannia Hotell har en uslåelig beliggenhet like ved Nordre gate, og luksuriøse hotellrom, spa og konferansemuligheter.

Når du har funnet deg tilrette på hotellrommet kan du jo utforske Trondheims serveringssteder. Hva med et dannet glass vin på Ni Muser, en trivelig øl på Mormor’s Stuer (der du også får gode kaker og rimelig mat), eller en utepils ved Nidelven hos atmosfæriske Den Gode Nabo?

Visste du at...?

* Sykkelheisen Trampe er en lokal attraksjon. Verdens første sykkelheis ble laget av studenter ved NTNU. Du finner den finurlige innretningen rett over broen til Bakklandet.

* I NRKs radiotårn Tyholttårnet kan du spise middag på byens eneste roterende restaurant, med god utsikt over hele Trondheim.

* Trondheims fotballag Rosenborg Ballklubb er tidenes mestvinnende fotballag i Norge, og de vant Tippeligaen hele 13 år på rad! 

mer

Bildene av Flickr/neofob