Hotell i Tromsø | Sammenlign priser på billige hotell i Tromsø

Tromsø kalles Nordens Paris, selv om arkitekturen kanskje er mer sveitsisk! Byen har mange vakre trehus i empire- og sveitserstil. Den velkjente ‘Ishavskatedralen’ er Tromsøs mest fotograferte bygg, og denne moderne arkitekturperlen har også et av Europas største glassmalerier. Tromsø kan også skryte av verdens nordligste universitet, og det gode studentmiljøet bidrar til at byen har bra med utesteder, kafeer og kulturopplevelser. Selv om Tromsø ligger langt nord er det lett å komme seg hit, særlig med fly til Tromsø flyplass, som ligger bare 3 kilometer vest for byen.

I Tromsø sentrum kan du besøke populære turistattraksjoner som Polaria, Tromsø museum og Polarmuseet. Macks Ølbryggeri tilbyr guidede turer i verdens nordligste bryggeri – og ta gjerne en tur til Ølhallen for en øl eller tre etterpå. Tromsø botaniske hage er verdens nordligste av sitt slag. Her kan du oppleve planter fra arktiske og alpine klimasoner – med gratis inngang. En annen populær turistattraksjon er å ta taubanen Fjellheisen opp til utsiktspunktet Storsteinen, et av mange steder der du kan ta gode bilder av midnattssolen. Tromsø har midnattsol fra midten av mai til slutten av juli, og blant favorittutsiktspunktene er Tromsø-broen, Ishavskatedralen og toppen av Fjellheisen ved midnatt. Tromsø er også et av de beste stedene i verden å se nordlys, særlig mellom desember og mars. Utenfor byen ligger Lyngenalpene, et av de beste stedene i verden å stå på off-piste-ski.

Tromsø har et godt utvalg hotell og overnattingsmuligheter. Mange er tilpasset forretningsreisende, og du finner gode hoteller sentralt i byen. Du kan få betraktelig billigere rom i helgene, særlig på hotellene i mellomklassen. Det lønner seg å bestille i god tid på forhånd, særlig fordi det kan bli fullbooket på mange hoteller i Tromsø i populære perioder eller når det skjer store arrangementer. Sommer og midt-vinters er de billigste periodene å overnatte i Tromsø. Blant de beste hotellene i byen er Clarion, Radisson SAS og Rica Ishavshotell der du kan sitte i Skipsbroen bar og se på midnattssolen. Om du kommer med fly til Tromsø, kan du bo på Scandic Hotel ved flyplassen, med god utsikt og gratis parkering. Tromsø Vandrerhjem er et av de billigste alternativene, og du kan også bo i campinghytter, for eksempel på Tromsdalen Camping.

Visste du at...?

* Nord-Europas eldste kino fortsatt i bruk er Tromsøs Verdensteatret fra 1916, fortsatt med orkestergraven fra stumfilmperioden.

* Norges eneste domkirke i tre, Tromsø Domkirke, er også verdens nordligste protestantiske domkirke. 

mer

Bildene av Flickr/escapio