Tenerife

Hotell i Tenerife | Sammenlign priser på billige hotell i Tenerife

Tenerife

Hvis du er tidlig ute med å bestille ferien din, er sjansene store for at du finner et rimelig hotell på Tenerife. Den populære spanske øyen utenfor Afrikas kyst er blant Europas feriefavoritter, og her ligger det utallige flotte hoteller i alle former og fasonger. Familievennlige all-inclusive-hoteller med badebassenger og barneklubb, elegante luksushoteller med praktfull utsikt eller rimelige lavprishoteller fra både internasjonale og lokale hotellkjeder – valget er ditt. Det bygges stadig nye hoteller på Tenerife, og særlig på sør-vest-kysten dukker det stadig opp nye, eksklusive luksusresorter. Sørvest på Tenerife er det mest populære området, da det er her været er best og solen skinner mest. Lange sandstrender og trivelige småbyer frister mange til å legge ferien hit. På Playa de San Juan og Alcala finner du flotte kvalitetshotell med høy standard og storslått utsikt, mens Playa des Americanas er et flott område for barnefamilier. Her finner du tre- og firestjernershoteller og leilighetskomplekser som passer godt til familieferien; bassenger, kort avstand til stranden og en rekke restauranter og butikker gjør at det er veldig enkelt å være turist her.

Tenerife er av mange ansett som den vakreste av Kanariøyene, og det er i alle fall den grønneste, med masse planter, parker og naturopplevelser. Den spennende vulkanen Teide ligger midt på øyen, og her er det flott turterreng og varierte stier å utforske når du er lei av å ligge på stranden.

Nord på øyen er det flere byer du kan besøke om du vil oppleve bylivet på Tenerife. Se på folkelivet i tradisjonelle kanariske landsbyer, opplev fiskelandsbyene langs kysten eller la deg rive med i den livlige storbyen Santa Cruz. Hvis du vil overnatte i Tenerifes hovedstad er det mange rimelige hoteller å velge mellom her i Santa Cruz. Hotellrommene er ofte noe mindre enn på tilsvarende hotell i resortene langs kysten, men de har grei standard, rimelige priser og mange ligger svært sentralt, med gode muligheter for å utforske byen og de forskjellige severdighetene i Tenerifes største by.

Visste du at...?

Tenerife har et eget flagg, og det er nesten helt likt det skotske flagget – et diagonalt kors i hvitt på en blå bakgrunn. Det er ulike forklaringer på hvorfor flaggene er praktisk talt de samme, men ekspertene har ikke blitt helt enige. Korset er i alle fall et St. Andrews-kors, akkurat som i Skottland.

Selv om de bruker euro og regnes som en del av Europa er Tenerife ikke medlem av EU.

Det populære badelandet Siam Park er inspirert av Thailand, og har verdens høyeste vannrutsjebane. Siam Park er blant de absolutt største turistattraksjonene på Tenerife. 

mer

Bildene av Flickr/G.e.o.r.g.e