Hotell i Stavanger | Sammenlign priser på billige hotell i Stavanger

Stavanger, kjent som Norges oljehovedstad, er en velstående, vakker og vennlig by. Det er ikke spesielt billig å bo i Stavanger, men byen er populær både blant turister og forretningsreisende, særlig besøkende innenfor oljebransjen. Beliggenheten på vestlandskysten gjør Stavanger til en utmerket base for å utforske værharde Jæren, verdenskjente Prekestolen, og de mange øyene i Rogaland. Stavanger er Norges tredje største by, og også en av landets eldste. Her finner du sjarmerende gater med kafeer, utesteder og restauranter, særlig rundt Vågen midt i sentrum. Du må også innom den imponerende Domkirken fra 1125, som er Norges eldste katedral.

Du kan lære mye interessant om Norges oljehistorie og særlig Stavangers tilknytning til oljeindustrien på Oljemuseet. Og hvem vet hvilke hemmeligheter du kan finne på Norsk Hermetikkmuseum? Det er ellers fint å spasere blant den godt bevarte trehusbebyggelsen i Gamle Stavanger, i Byparken rundt Breiavatnet, eller å se på den britiske kunstneren Anthony Gormley’s skulptur ‘Broken Column’ som er spredt rundt i byen.

Overnatting i Stavanger kan være dyrt, men du finner gode tilbud på nettet om du er ute i god tid. Bruk Skyscanners smarte søkefunksjoner for å finne hvilke hotell Stavanger kan tilby, slik at du får det perfekte hotellrommet for deg. Mange av Stavanger-hotellene er tilpasset besøkende som jobber innenfor oljebransjen. På flere konferansehoteller er det ofte billigere med overnatting i helgene enn på vanlige arbeidsdager. Det er også flere hoteller utenfor sentrum som ligger praktisk til for de som kommer med fly til Stavanger og skal til industriområdene utenfor byen. Du kan finne billige hotellrom og alternativ overnatting på campingplasser rundt Stavanger, eller på vandrerhjem og gjestgiverier i sentrum. Flere hotellkjeder tilbyr et stort utvalg rom, blant annet Rica, Thon, Clarion, Park Inn og Scandic. Hvis du er ute etter noe mer luksuriøst er de to fire-stjerners-hotellene Radisson Blu (Royal og Atlantic) begge gode valg.

Visste du at...?

* På grunn av det godt etablerte filmmiljøet i byen snakker man gjerne om «Stavanger-bølgen» innenfor norsk film. Suksessfilmer som Mongoland, Alt for Egil, Mannen som elsket Yngve og flere andre har kommet ut fra Stavanger.

* Innbyggerne i Stavanger kalles ‘siddiser’ – mest sannsynlig fra det engelske ‘citizen’, som betyr borger.

* En av de fire store i norsk litteratur, Alexander Kielland, var fra Stavanger. Han ble borgermester i byen i 1891, og du kan se statuen hans på torget. Alexander Kielland er særlig kjent for romanene Garman & Worse og Gift. 

mer

Bildene av Flickr/escapio