Hotell i Pisa | Sammenlign priser på billige hotell i Pisa

Pisa

Når du bestiller hotell i Pisa kan du forberede deg på å overnatte blant noen av verdens vakreste omgivelser. Det berømte skjeve tårnet i Pisa er bare en av de flotte bygningene i byen som er blant de fremste eksemplene på italiensk arkitektur og kunst. Hele bykjernen er preget av vakker arkitektur i flott italiensk marmor, med nydelige utskjæringer, imponerende kupler og interiør og eksteriør i verdensklasse. I hjertet av byen finner du flere prestisjefylte hotell med både fire og fem stjerner, og du kan overnatte bare et steinkast unna den flotte Piazza del Duomo. Mange av hotellene i Pisa ligger i ærverdige bygninger fra middelalderen, men i dag er de oppgradert med alle moderne fasiliteter. Du kan finne hoteller med spa, svømmebassenger og bibliotek, og flere av Pisa-hotellene byr på restauranter med førsteklasses mat fra det italienske og internasjonale kjøkken. Også hotellene i mellomsjiktet byr på særpregete omgivelser, ofte med store marmorpeiser, svale bakgårder med uteservering og takterrasser med utsikt over det skjeve tårnet og de mange kuplene i Pisa. 

For de som reiser til Pisa med et lite feriebudsjett er det også utallige rimelige overnattingsmuligheter. Billige to- og trestjernershoteller med enkle og greie fasiliteter og overnatting på de mange vandrerhjemmene og ungdomsherbergene som ligger i nærheten av togstasjonen i Pisa er gode alternativer. Mange flotte gjestehus i ulike prisklasser ligger sentralt i Pisa sentrum og omegn. Deler av byen er bilfri og rolig, og du kan overnatte i fredfulle omgivelser omgitt av marmor og eleganse. Du kan også finne spennende overnatting like utenfor byen, for eksempel på noen av de vakre vingårdene i Toscana, med kort vei inn til Pisa med de mange severdighetene i byen. I tillegg til det skjeve tårnet og ’Miraklenes plass’ bør du ikke gå glipp av kirken Santa Maria della Spina, Medici-palasset og den botaniske hagen som er en del av det berømte og historiske universitetet i Pisa.

 

Visste du at...?

I tillegg til det verdenskjente skjeve tårnet i Pisa er det flere bygninger på ustabil grunn i Pisa. Det vakre Torre di Pisa er både det best kjente og bygget med størst helning, men hvis du ser godt etter finner du flere hus og tårn som står skjevt rundt omkring i Pisa by.

Hele området rundt det skjeve tårnet, Piazza del Duomo og Pisas katedral står på Unescos verdensarvliste. De ubeskrivelig flotte byggene utgjør et av verdens vakreste bygningskomplekser, og i middelalderen var det sentrum for verdensledende kunst og arkitektur.

Flyplassen i Pisa er kalt opp etter Galileo Galilei, Italias verdensberømte fysiker som beviste at jorden går i bane rundt solen. Men han er ikke den eneste fra Pisa som har satt sine spor i verdenshistorien. Andre kjente navn fra Pisa inkluderer matematikeren Leonardo Fibonacci, sangeren Andrea Bocelli og Antonio Pacinotto som oppfant dynamoen.

mer

Bildene av Flickr/escapio