Nice

Hotell i Nice | Sammenlign priser på billige hotell i Nice

Gjør som kjendisene – dra på ferie til Nice på den franske rivieraen. Her kan du nyte sol, kultur, mote, og kjentfolk som kommer til kystbyen for å se og bli sett. Du kan velge blant mange gode hotell langs den kjente Promenade des Anglais med nydelig utsikt over havet, men det er også mulig å finne billig overnatting i Nice, litt utenfor de mest populære områdene for de rike og berømte.

Nice har flere gode museer, mange av dem gratis. Du finner noen i Cimiez, den eldste delen av byen, som Musee Matisse og Musee Chagall og det arkeologiske museet. Flere kunstsamlinger med gratis inngang er også en fin måte å tilbringe tiden på uten å bruke opp feriebudsjettet. Gamlebyen i Nice er en sjarmerende labyrint av trange gater med sjarmerende småhus, fine butikker og kafeer, og markedene som selger frukt og blomster. Her ligger det mange leiligheter, småhotell og pensjonater som tilbyr rimelig overnatting. I Nice er hotellprisene generelt høye, takket være fiffen som ofte besøker byen, men om du sammenligner hotellpriser på forhånd er det mange gode, rimelige budget-hoteller og vandrerhjem du kan bo godt og sentralt på. Det elegante tre-stjerners-hotellet Hotel Vendome Nice har pene rom og velsmakende frokost, mens Hotel Gounoud har basseng og boblebad på taket. Om du foretrekker høyere standard har du mye å velge mellom i Nice, med et titalls hoteller med fire eller fem stjerner, for eksempel Boscolo Exedra som tilbyr trendy luksus.

Litt utenfor byen, både nær flyplassen og i områdene rundt, finnes det også gode overnattingsalternativer. Prøv for eksempel det populære ungdomsherberget Villa Saint Exupery i et gammelt kloster litt nord for byen. Og hvis du kommer med fly til Nice er det en rekke hoteller ved flyplassen.

Visste du at...?

Hvis du vil ha utsikt over byen, er Colline de Chateau med gamle slottsruiner og en park verdt klatreturen opp de 90 metrene over byen (det finnes også en heis om du ikke orker trappetrinnene).

Nice er ikke stedet for behagelige sandstrender – de fleste strendene har store, flate steiner. Det er likevel herlig å bade i det klare vannet i Nice, og du kan alltid leie en solstol fra hotellet for å sole deg mer behagelig! Sandstrender finner du for eksempel i nabobyen Villefranche-sur-mer,

Forbi den gamle havnen går det en sti fra Coco Beach halvveis til Villefranche – det er en nydelig tur langs klippesidene ved Cap de Nice. 

mer

Bildene av Flickr/Mari & Nacho