Hotell i München | Sammenlign priser på billige hotell i München

München

Når du bestiller hotell i München, enten det er i forbindelse med Oktoberfest, på forretningsreise, for å se på fotball eller om du bare er på storbyweekend i Tysklands nest største by, kan du glede deg over at prisene på hotellrom er relativt rimelige og opplevelsene du har i vente er mange og varierte. München er en fascinerende by, beliggende ved en elv like nord for de bayerske alpene. Det er hundrevis av hoteller i München, fra billige ungdomsherberger med festglade overnattingsgjester, til elegante luksushoteller med utsøkt, håndbrygget øl i baren. Du er aldri langt unna øl, for München har ikke bare den verdenskjente Oktoberfest å by på; her er det også ølbrygging, bayer og lokale spesialiteter året rundt. Mange reiser til München i september og oktober for å få med seg den berømte og beryktede ølfestivalen, og da kan det lønne seg å bestille hotell i god tid. Mange av de tusenvis av hotellrommene i byen bestilles opp mange måneder i forveien, men dersom du planlegger godt er det mye å velge blant. Tre- og firestjernershoteller med god standard, praktisk beliggenhet i nærheten av München flyplass eller togstasjonen sentralt i byen kan du bestille for en rimelig penge. På hyggelige gjestehus og B&B kan du bo i rolige boligstrøk samtidig som du ikke har langt å gå til Münchens mange severdigheter. Hvis du foretrekker å bestille overnatting i Münchens mest fasjonable strøk finner du flere ærverdige hoteller med lang historie og flott luksus. München har tatt godt vare på sine tradisjoner og særpreg, og både jodling og lederhosen, bratwurst og BMW er en naturlig del av bybildet i denne byen, som er en minneverdig kombinasjon av gammelt og nytt.

München har mange flotte bygninger og museer det er verdt å få med seg. Hvis du bestiller hotell i sentrum av byen bor du i gåavstand til mange av severdighetene. Du kan også finne overnatting i München nær offentlig transport for å komme deg rundt til museer og gallerier. Besøk Alte Pinakotek for å se noen av Europas fremste malere frem til 1800-tallet, eller se skattene som er gjemt i det populære Residenzmuseum. Frauenkirche er selve hjertet av München, og den vakre kirken bør du ikke gå glipp av. München har mange flotte barokk-bygninger, og på markedsplassen Marienplatz finner du utallige vakre og intrikate bygg. I dette området er hotellprisene høyest, men hotellene i Münchens hjerte er ofte svært flotte. Sportsinteresserte bør besøke Olympiapark, som har en lang historie, mens den Englischer Garten er blant Europas største byparker. Her kan du slappe av i grønne omgivelser, før du går tilbake til hotellrommet for å forberede deg på en ny kveld i Münchens livlige gater.

Visste du at...?

Münchens Oktoberfest finner faktisk stort sett sted i september, ikke oktober. Den berømte ølfestivalen, som varer i flere uker, begynner tidlig i september, og den avsluttes alltid den første helgen i oktober. München har for øvrig ikke bare den berømte Oktoberfestivalen å tilby øl-interesserte. Du finner over 60 biergartens og seks lokale bryggerier i byen.

München var vertsby for OL i 1972. De sjarmerende gatene i Münchens gamleby ble gjort til gågater i forbindelse med de olympiske lekene, og siden har de blitt værende bilfrie.

München er kjent som den nest største forlagsbyen i verden. Over 250 forlag holder til i byen, og München har vært opphav til kjente forfattere som Rainer Maria Rilke og Thomas Mann.

mer

Bildene av Flickr/escapio