Gran Canaria

Hotell i Gran Canaria | Sammenlign priser på billige hotell i Gran Canaria

Lengst sør blant Kanariøyene finner vi sjarmerende Gran Canaria, et tradisjonelt Syden-paradis for solhungrige nordboere som vil nyte sol, strand og sjø. Denne turistmagneten har herlig klima, flotte sandstrender og en lang sesong, ettersom den ligger i sjøen bare litt nord for Afrika. Mange hoteller, villaer og resorter ligger like ved stranden, og du kan velge mellom rimelige budsjetthoteller eller full-service luksushoteller. Infrastrukturen er godt utbygd for besøkende, så det er lett å reise rundt, enten med buss, bil eller på en av de mange sykkelstiene – og mountainbikere vil være i sitt ess i fjellregionene på øya.

Strendene på Gran Canaria er varierte og mange. De lengste er Playa del Inglés og Maspalomas på sørkysten, og det er også mange berømte og behagelige strender i Mogán-området. Gran Canaria kan være perfekt for surfing, særlig på nordkysten, og flere surfeskoler tilbyr kurs hvis du vil prøve deg i bølgene selv. Dykking er også populært, med fargerike fisk og skilpadder, og vrakdykking utenfor Las Palmas, øyas hovedstad med mange familievennlige hotell.

Mange nordmenn velger å bo i eller rundt strandbyene på sørkysten, hvor du kan velge blant en rekke hoteller og resorter i alle prisklasser. Enten du er ute etter en all-inclusive ferie på familiehotell, festreise med vennegjengen eller golftur til en av Gran Canarias flere golfbaner, er det lett å finne et hotell som passer. Suitehotell og resorter ligger langs hele kysten.

Blant de mest populære stedene på sørkysten av øya er festglade Play del Inglés og Puerto Rico med pulserende barer, nattklubber og restauranter i tillegg til rimelige hotell. Du kan finne tradisjonell sjømat og øykost på enkelte spisesteder, men takket være turiststrømmene er Gran Canaria særdeles matvennlig også for dem som foretrekker kjente og kjære retter hjemmefra. Gran Canaria er imidlertid ikke bare for charterturistene, det er også mulig å få med seg unike opplevelser av både kultur og natur, med overnatting på spennende designhoteller eller familiedrevne pensjonater utenfor allfarvei. Du kan reise direkte med fly til Gran Canaria fra flere norske byer. Flyplassen ligger ved Las Palmas og det er greit å komme seg herfra til resten av øya. Det ligger også gode hoteller i kort avstand til flyplassen.

Visste du at..?

Mellom to av de mest populære strendene på sørkysten ligger det også 4 kilometer med nudiststrand.

Sanddynene i Maspalomas og det rike dyre- og fuglelivet i Palmitos-parken er perfekt når du er lei strand og basseng. 

Bildene av Flickr/El coleccionista de instantes