Lisboa

Hotell i Lisboa | Sammenlign priser på billige hotell i Lisboa

Lisboa

Hotellene i Lisboa er som byen selv: sjarmerende, elegante, vennlige og varierte. Hvis du vil la deg forføre av en storby som kombinerer store kulturopplevelser og lang historie med godt vær og lite turistpreg, bør du ikke nøle med å bestille hotell i Lisboa. Den lille hovedstaden har vært gjennom en lang og stolt storhetstid for det portugisiske imperiet, og mens den økonomiske krisen i Europa har satt sitt preg på Portugal og Lisboa, har den ikke har gjort noe med sjarmen i byen og velkomsten du får på hotellene her. De flotte gatene og avenyene bærer fortsatt preg av imperiets storhetstid, med storslåtte bygninger, vakker arkitektur, lidenskapelig kultur og mange spennende severdigheter. Sentrum av Lisboa, hvor du finner mange av de beste hotellene, er bygget opp etter jordskjelvet i 1755 som skadet store deler av byen, særlig bydelen Baixa. I dag er det velregulerte bysenteret et fascinerende sted å vandre rundt i, og du finner mange hoteller som er bra utgangspunkt for sightseeing og byvandring i Lisboas fine gater.

Portugisernes hovedstad er en vennlig og imøtekommende storby, og du finner mange elegante og stilfulle hoteller i Lisboa. Imperiets storhetstid gjenspeiles i luksushoteller som Barrio Alto Hotel og Tivoli Hotel Lisboa fra den portugisiske hotellkjeden Tivoli. Du finner hundrevis av Lisboa-hoteller i alle prisklasser, fra litt slitte, men vennlige gjestehus og gjestgiverier, til en rekke 3- og 4-stjernershoteller med mer eller mindre sjarm og personlighet. De aller flotteste luksushotellene ligger gjerne sentralt i Lisboas Baixa-område eller i den eldste bydelen Alfama. Her, i hjertet av Lisboa, finner du også gammeldagse pensjonater, ombygde kirker og palasser som i dag tilbyr unik overnatting, og småhotell med sin egen personlighet. Moderne kjedehoteller med glassfasader, svømmebasseng og alle slags fasiliteter har vokst frem i andre bydeler, som Estrela, Rato og Campolide. Det er også flere flyplasshoteller i nærheten av Lisboa flyplass, som er praktisk om flyet ditt går tidlig om morgenen.

De flotte trikkene som tar deg rundt i Lisboa er både skranglete og sjarmerende. De ble satt i drift tidlig på 1900-tallet, og i dag er de blant Lisboas hyggeligste turistopplevelser. Du bør også ta de store utendørsheisene som frakter turister og lokalbefolkningen mellom de ulike bydelene på Lisboas bratte høyder.

Visste du at...?

Lisboa sies å ha blitt bygget på syv høyder, i likhet med andre viktige byer som Roma, Moskva og Jerusalem. Det er ikke helt sant, for det er åtte høyder i byen, men det lykkebringende syv-tallet var ment å bidra til det portugisiske imperiets storhet, så da så.

Lisboa var den første byen utenfor de britiske øyer som importerte Guinness. Det skjedde i 1811, og ølentusiaster i Lisboa har nytt det mørke ølet i over 200 år.

Hvis du synes Kristus-statuen i Lisboa ser kjent ut, har du nok rett. Det er en mindre versjon av den berømte statuen i Rio de Janeiro, som den portugisiske diktatoren Salazar bestemte seg for at han også ville ha. 

mer

Bildene av Flickr/rstml