Hotell i Glasgow | Sammenlign priser på billige hotell i Glasgow

Glasgow

Bestill hotell i Glasgow for en ekte skotsk storbyopplevelse, med shopping og kultur ispedd en god dose whisky, haggis og skotter i kilt. Glasgow er Skottlands største by, med over 1,2 millioner innbyggere, og det er hundrevis av Glasgow-hoteller å velge blant. Byen er den fjerde største i Storbritannia, og mange reiser til Glasgow for å shoppe – byen er kjent for sine mange store butikker, kjøpesentre og alternative forretninger. Mange hotell i Glasgow ligger i kort avstand til handlegatene, og særlig i nærheten av den viktigste shoppegaten, Buchanan Street, er det mange gode Glasgow-hotell. Du betaler gjerne litt mer for overnatting på hoteller i Glasgow sentrum enn i bydelene rundt, så hvis du vil ha billig overnatting i Glasgow kan det være lurt å se etter hotellkjeder, B&Bs og gjestehus som ligger litt utenfor sentrum av byen. Bydelene er spennende å utforske uansett, fra den studentpregete West End der du finner utallige kafeer, restauranter og puber, til Southside med parker, museer og fotballmuseum. For fotballfans er det mulig å finne overnatting i nærheten av Glasgows to store fotballklubber, Celtic og Rangers, mens familier gjerne kan bestille hotell i Glasgow i nærheten av stoppene på undergrunnsbanen, slik at det er lett å komme seg til og fra severdighetene i byen. Hotellene i Glasgow har generelt OK standard, og du finner noen flotte og luksuriøse femstjernershoteller i Glasgow sentrum. I tillegg til lekre hotellrom, spa og bugnende frokostbord kan du nyte drinker på de beste hotellenes takterrasser, eller ta en svømmetur i bassenget. I tillegg finnes det utallige tre- og fire-stjerners-hoteller i Glasgow, og mange har gode hotelltilbud på overnatting, særlig om du er tidlig ute og bestiller hotell i god tid. 

Glasgow er ikke bare en by for turister og handleglade, den er også kjent som en konferanseby med mange forretningshoteller. Det er ofte større arrangementer i Glasgow som trekker til seg besøkende fra hele verden, og mange hoteller tilbyr møterom, konferansefasiliteter og overnatting på jobbreisen. Men selv om du er i Glasgow med firmaet kan du forhåpentligvis ta deg tid til å utforske noen av de flotte omgivelsene rundt hotellene i Glasgow, med vakre bygninger og stilig arkitektur. Jugendarkitekten Charles Rennie Mackintosh som har designet den berømte og anerkjente Glasgow School of Art er byens best kjente, og du finner også andre perler som det kjente Kelvingrove Museum, City Chambers, Glasgow Cathedral, Willow Tea Rooms og House for an Art Lover.

 

Visste du at...?

Cineworld i Glasgow er verdens høyeste kinobygning, med sine 62 meter. Det store multipleks-senteret har 18 kinosaler over 9 etasjer, og den har plass til over 4000 publikummere på en gang. Denne Glasgow-kinoen er faktisk Storbritannias travleste kinosenter.

I Glasgow finner du Skottlands eneste undergrunnsbane, en ringbane med små, oransje vogner som er verdens tredje eldste.

Kulturlivet i Glasgow er berømt, og flere kjente band som Simple Minds, Travis, Franz Ferdinand og Belle & Sebastian kommer fra Glasgow.

mer

Bildene av Flickr/escapio