Firenze

Hotell i Firenze | Sammenlign priser på billige hotell i Firenze

Når du bestiller hotell i Firenze kan du forberede deg på mange store opplevelser, i en relativt liten by. Firenze er en flott italiensk perle i hjertet av Toscana, og den vakre byen er liten nok til å utforskes til fots. Samtidig er Firenze blant verdens fremste og viktigste destinasjoner når det gjelder kunst, kultur og historie. Byen har røtter flere tusen år tilbake i tid, og her har noen av verdens fremste kunstnere bodd og jobbet. Bestiller du hotell i Firenze sentrum bor du i kort avstand til den beste renessansekunsten, og flere av Firenze-hotellene har utsikt over de rikt utsmykkede katedralene og domene i byen. Firenze er en populær turistby, og selv om det er utallige hoteller, gjestehus, B&Bs og familiedrevne pensjonater kan det bli trangt om plassen i de mest populære månedene. Det lønner seg å bestille hotell i Firenze i god tid på forhånd, og se gjerne etter hotell litt utenfor de mest populære turistområdene, der du kan finne billige hotellrom, sjarmerende overnatting og unike omgivelser, istedenfor standard hotellkjeder. Mange private hjem brukes til overnatting, og mange liker muligheten til å bo nesten slik de lokale gjør, ofte med luksuriøse detaljer og i vakre omgivelser. 

Blant de viktigste attraksjonene du må få med deg når du bor på hotell i Firenze står kanskje Uffizi-galleriene øverst på listen. Her er en rekke kunstskatter samlet, som ’Venus fødsel’ av Botticelli, og Michelangelos David er heller ikke langt unna. Ponte Vecchio er Firenzes best kjente bro, og på Piazza del Duomo finner du Santa Maria del Fiore-katedralen og Battistero de San Giovanni-kapellet. Alle hotell i Firenze har god erfaring med å tipse om de beste kunstopplevelsene, og det er mange å velge mellom. Firenze er også et spennende sted å shoppe, fra eksklusive italienske designforretninger på Via Tornabuoni, til handleområdet Santo Spirito der du finner alle slags butikker. Hvis du vil bo midt i hjertet av Firenze bør du se etter hotell i Firenzes gamleby. Det er også mulig å finne mye spennende overnatting litt utenfor sentrum av Firenze, for eksempel på flotte gjestehus, familiedrevne hoteller, lekre familieleiligheter og smakfulle vingårder i Toscana.

Visste du at...?

Firenze huser nesten en tredjedel av verdens kunstskatter, ifølge Unesco. Uffizi-galleriet i Firenze har verdens største samling av renessanse-kunst, størsteparten har blitt samlet av Medici-familien.

Både Leonardo da Vinci, Florence Nightingale og Pinocchio kommer fra Firenze.

Firenze har vært en av de viktigste byene i Europa og en foregangsby på mange områder opp gjennom tidene. Den ble for eksempel den første byen med brosteinsbelagte gater i 1332. 

mer

Bildene av Flickr/borisov2