Dublin

Hotell i Dublin | Sammenlign priser på billige hotell i Dublin

Nesten uansett hvilket hotell i Dublin du velger kan du regne med å bli tatt godt imot av de gjestfrie irene. Dublin er en av Europas mest sjarmerende hovedsteder, og den trivelige, grønne byen med mange hundre puber og hundrevis av hoteller er et populært valg for storbyweekend eller som utgangspunkt for en irsk opplevelsesferie. Det er billig å fly til Dublin fra mange norske flyplasser, og selv om prisnivået er høyere enn i flere andre europeiske land er det fullt mulig å finne rimelig overnatting i Dublin, i alle fall sett med norske øyne. Dublin har mange ulike hoteller og overnattingsmuligheter å velge blant: fra små, billige hotell, vandrerhjem og hostels, via rimelige hotellkjeder og B&Bs, til de virkelig førsteklasses hotellene med fem stjerner og alt du kan ønske deg av fasiliteter.

Dublin sentrum er delt i to av elven Liffey. Mange vakre broer, som for eksempel den berømte Ha’penny Bridge, knytter sammen nordsiden av byen, der du gjerne får billige hoteller med litt lavere standard, og Dublins sørside, der de flotteste fem-stjerners-hotellene, luksuriøse gjestehusene og de unike boutique-hotellene ligger. Rundt St. Stephen’s Green finner du for eksempel det ikoniske luksushotellet The Shelbourne, som har satt sitt spor i Dublins kulturhistorie. Her kan du drikke afternoon tea i hotellets lekre restaurant og bar, eller du kan overnatte i hotellrom med utsikt over Dublins flotteste park. Et annet berømt hotell i Dublin som får gode hotellanmeldelser er boutiquehotellet The Clarence Bar, eid av Bono og The Edge fra U2. Det ligger sentralt i Temple Bar, hjertet i turist-Dublin. I området her finner du i tillegg til berømte puber og rimelige spisesteder også utallige vandrerhjem, hosteller og budget-hoteller. Dublin har dessuten en rekke sjarmerende gjestehus i byens tradisjonelle georgianske områder, så utforsk gjerne overnattingsmuligheter rundt Leeson Street og Ballsbridge.

Dublin har en relativt kompakt bykjerne, og det er gåavstand til mange av severdighetene og attraksjonene i byen. På hotellet får du kart over de mest berømte stedene du bør besøke i Dublin. Øverst på listen står som oftest Guinness Storehouse, der du kan lære mer om Irlands nasjonaldrikk, og ta deg en forfriskende pint i glassbaren på toppen av bygningen. Her får du en fremragende utsikt over hele Dublin sentrum, og du kan se den enorme Phoenix Park, som er Europas største inngjerdede parkanlegg, med hundrevis av hjort nesten midt i byen. Andre severdigheter i Dublin inkluderer Trinity College med Book of Kells, St. Patrick’s Cathedral, Jameson-destilleriet, det gamle fengselet Kilmainhaim Gaol, flotte Christchurch Cathedral, Dublin Zoo og en mengde spennende museer. Noen av de beste er National History Museum og Dublinia som forteller om viking-tiden i Dublin og Irland. Når du er klar til å bestille hotell i Dublin kan du sammenligne hoteller med Skyscanner etter pris, beliggenhet og fasiliteter, slik at du finner overnatting som passer deg og det du vil oppleve på ferie i Dublin.

Visste du at...?

Dublin betyr ’svart innsjø’, eller ’black pool’ på irsk. Irsk, eller gælisk som det også er kjent som, blir lært på skolen i Irland, og brukes på alle gateskilt og lignende – men de færreste som bor i Dublin kan snakke språket utover noen enkle fraser.

Det er mange diskusjoner om hvor mange puber det finnes i Dublin, men det antas å være over 700. Flere puber hevder å være den eldste i byen, og en av de mer berømte er Brazen Head som stammer fra 1198.

O’Connell Bridge som krysser Liffey-elven er like bred som den er lang, og den eneste kjente broen i Europa som er sånn. 

mer

Reiseguide til Dublin

Trinity College Dublin

Christ Church Cathedral

Guinness Storehouse

Irlands hovedstad ligger ved elva Liffey og ble grunnlagt i år 988 – noe som gjør at Dublin har en rik historie. Dette ser man tydlig når man vandrer gjennom byen og har muligheten til å beundre eldgamle bygninger og konstruksjoner. Dublin er en ungdommelig by berømt for sitt pulserende ...

Bildene av Flickr/m_p_king