Aberdeen

Hotell i Aberdeen | Sammenlign priser på billige hotell i Aberdeen

Bor du på hotell i Aberdeen er det nesten sikkert at du får utsikt til den skotske byens mest kjente materiale: granitt. Oljebyen Aberdeen er bygget i karakteristisk, grå granitt som gjør at fasadene på byens bygninger og hoteller skinner vakkert i både regn og sol. Aberdeen ligger godt mot nord i Skottland, og det er et populært reisemål for forretningsreisende i oljebransjen. Mange Aberdeen-hoteller med høy standard ligger praktisk til for både overnatting, møtevirksomhet og konferanser om oljevirksomhet. Mange overnatter også i Aberdeen i forbindelse med besøk på plattformer, og Aberdeen har et godt utvalg hoteller i alle prisklasser. Du finner sentrumsnære forretningshoteller, flotte designerhotell og praktiske hotell nær flyplassen i Aberdeen. Den sjarmerende byen har imidlertid også mye å tilby besøkende som ikke er på business-reise, og Aberdeen kan blant annet skryte av formidable golfbaner, flere flotte slott og en rekke whiskydestillerier i kort avstand. Gode golfhoteller og flere familievennlige hoteller ligger i kort avstand til byen. 

I sentrum av Aberdeen finnes det flere spennende attraksjoner knyttet til byens maritime historie, blant annet det flotte Aberdeen Maritime Museum. Aberdeen har flere flotte museer, et anerkjent teater, og den berømte St. Mary-katedralen er verdt et besøk uansett hva målet med Aberdeen-oppholdet er. Aberdeen kan også by på gode shoppingmuligheter, gode restauranter med både skotske og internasjonale spesialiteter – prøv haggis før du reiser herfra.

De fleste hotellene i Aberdeen ligger i mellomsjiktet hva prisnivå angår, og det er mange hoteller med høy standard til en relativt rimelig pris. Du kan bestille hotellrom i nærheten av havnen, jernbanestasjonen eller flyplassen i Aberdeen, eller overnatte i sentrum av byen på et av de mange hotellkjedene eller B&B og gjestehus som det finnes en rekke av. Aberdeen har også flotte hoteller med både fire og fem stjerner, og det er flere leilighetshoteller som er tilpasset langtidsopphold for oljebransjen. Dersom du er glad i golf er det nye Trump-hotellet utenfor Aberdeen et interessant alternativ. 

Visste du at...?

Det er faktisk mer enn 30 steder i verden som heter Aberdeen. Den skotske byen er den best kjente, men du finner Aberdeen flere steder i USA og Canada, i Australia, i Hong Kong og til og med i Sierra Leone.

Aberdeen har både Storbritannias eldste bedrift, Aberdeen Harbour Board fra 1136, verdens nest eldste avis fra 1737, og verdens eldste transportselskap fra 1498, The Shore Porters Society of Aberdeen, som fortsatt er i virksomhet i dag.  

Aberdeen er kanskje mest kjent for den grå granitten som nesten hele bykjernen er bygget opp av, og som har vært en viktig eksportvare. Både Waterloo Bridge i London og Forth Rail Bridge ved Edinburgh brukte flere hundre tusen tonn granitt under byggingen, og terrassene utenfor Houses of Parliament er også laget av Aberdeen-granitt. 

Bildene av Flickr/Bernt Rostad