Søk etter flyvninger

Returtype

Air Berlin flybilletter

Lavprisselskapet Air Berlin er Tysklands nest største flyselskap, etter Lufthansa. Air Berlin har vært i drift siden 1979, og er blant Europas ti største selskaper når det gjelder passasjertrafikk. Air Berlin flyr lavprisreiser til et omfattende rutenettverk som dekker over 170 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, i tillegg til feriedestinasjoner i Karibia, Sørøst-Asia og Amerika. Selskapet fokuserer på feriereiser for europeiske passasjerer, særlig til Middelhavet og øyer som Madeira og Kanariøyene, i tillegg til forretningsreiser innad i Europa, særlig mellom Tyskland og Storbritannia. Air Berlin dekker over 25 flyplasser i Tyskland, som er mer enn noe annet flyselskap. Hovedbasene er på Berlin-Tegel og Düsseldorf flyplass.

Air Berlin er medlem i alliansen oneworld, sammen med blant annet flyselskapene British Airways, Finnair og Qantas. Air Berlins bonusprogram, topbonus, lar deg samle poeng og fordeler for de som reiser ofte med selskapet, og de har også fordeler for medlemmer av oneworld-alliansens fordelsprogram. 

Hvorfor fly med Air Berlin?

Forfriskninger ombord

Selv om Air Berlin er et lavprisselskap, får alle passasjerer gratis mineralvann og snacks på reisen, og hva som serveres er avhengig av reiselengde. Det er også mulig å kjøpe et gourmetmåltid om bord for alle billettyper. Mange av måltidene er skapt av gourmetkokker på kjente tyske restauranter. På lengre reiser får alle reisende servert et varmt måltid med drikkevarer inkludert i prisen, og det er også mulig å bestille spesialmåltider, som halal, kosher, vegetar eller gluten-fri mat. Du får også et utvalg drikke, inkludert vin, øl og enkelte brenneviner. Air Berlin publiserer magasinet Air Berlin Magazine, og de tilbyr også gratis aviser på sine flyvninger.

Bagasjeinformasjon

Alle reisende får ha med et stykk håndbagasje på opptil 8 kilo, eller 10 kilo inkludert en bærbar PC. All håndbagasje må være under 55 cm x 40 cm x 20 cm. Hvis du reiser på FlyFlex eller dersom du er topbonus Gold eller Platinum-medlem får du ta med et ekstra håndbagasjekolli. Alle passasjerer kan dessuten ha med en håndveske, liten skulderveske eller laptopbag i tillegg. Du får ta med innsjekket bagasje avhengig av billettypen og reiseruten din. FlyDeal og FlyClassic har et kolli på opptil 23 kilo inkludert i prisen, mens FlyFlex inkluderer 2 kofferter, hver på opptil 23 kilo. Dersom du har en JustFly-billett kan du betale for innsjekket bagasje, det koster fra €15 for første kolli bagasje, og €70 per gjenstand deretter. Det er også mulig å ta med med bagasje på opptil 32 kilo for ekstra betaling, og avgiftene for dette varierer med billettklasse.

Slik sjekker du inn

Air Berlin opererer med ulike innsjekkingsmuligheter avhengig av billetten din. Alle kan sjekke inn på nett og mobil gratis på alle reiser. Online innsjekk åpner 30 timer før avgang, og stenger 45 minutter før flyet tar av. Du kan skrive ut ombordstigningspass hjemme, eller bruke mobilen din til å scanne strekkoden når du kommer til gaten. Dersom du reiser på JustFly kan du ikke sjekke inn på innsjekkingsautomat, men du kan betale €15 per person for innsjekking i skranke. De andre billettypene hos Air Berlin inkluderer innsjekking på automat eller i Air Berlin-skranken dersom du ønsker det. Du kan levere bagasjen på bag drop eller i skranke når du har sjekket inn på forhånd, uten ekstra avgift.

Sitteplassinformasjon

Setene på Air Berlin er mellom 73 og 76 cm for alle billettyper. På lengre reiser har Flex-reisende mulighet til å få liggeseter med opptil 153 cm plass. Det er mulig å kjøpe XL-seter som har mer beinplass. Du kan betale for å velge sete hos Air Berlin om du reiser på FlyDeal eller FlyClassic. Det koster mellom €11,99 og €16,99 per del av reisen. På JustFly er det ikke anledning til å reservere seteplass på forhånd, mens på FlyFlex er setevalg inkludert i prisen. Du kan også bestille et XL-sete for €60, og hvis du reiser på FlyFlex har du mulighet til å bestille et tomt sete ved siden av deg, dersom dette er tilgjengelig.

Avgifter og rabatter

Barn får rabatt om de reiser på enkelte billettyper, mens spedbarn reiser gratis på fanget til en voksen. Air Berlin har ingen seniorrabatter.

Punktlighet

Air Berlin er blant Europas mest punktlige lavprisselskaper, med gode punktlighetsstatistikker for avgang og ankomst.
Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i april 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.