Søk etter flyvninger

Returtype

Sammenlign flybilletter til Bilbao

Bilbao (Bilbo på baskisk) er den største byen i Baskerland, hovedstaden i provinsen Vizcaya og en sjarmerende kulturby med mye å by på. Den hadde en noe tøff oppvekst preget av tung industri, men har vokst seg vakker og er i dag en by som folk forbinder med godt mat, hyggelige mennesker og sine mange kunstmuseer.

Byen har en myldrende havn med skipsverft, handel og jernindustri, ensjarmerende gamleby (Casco Viejo), samt et universitet. Den bugner avflotte historiske bygninger, museer, teatre og parker og er en fargerik og livlig by med som flere ganger i året arrangerer kunstneriske festivaler.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Spania.

Sesong

Nordlige Spania er best å besøke om våren og sommeren, frem til august. På vinteren kan det nemlig renge ganske mye.

Reise rundt

Bilbao er bra på offentlig transport og du kan enkelt ta deg rundt i sentrum med buss, metro og trikk. Ellers er taxi en mulighet.

Åpningstider

Butikker holder åpent mandag til fredag fra 10.00 – 13.30 og 17.00 – 20.00 18.00, og lørdag 10.00 - 14.00. Kjøpesentre og supermarkeder holder åpent lenger.

Tips

Tips er inkludert på barer og restauranter, utover det er det frivillig om du vil gi noen kroner ekstra.

Nødnummer

112

Ambassade

Det norske konsulat har adresseGran Vía, 17 - 5, Dpto. 4, 48001 Bilbao. Telefon: (+34) 944 15 16 66

Severdigheter (topp 5)

1.    Guggenheim. Museet ble åpnet i 1997 og med det ble Bilbaos moderne arkitektur båret inn i det 21. århundre, og når sant skal sies, så er nok Guggenheim mer kjent for sitt unike utseende enn hva det inneholder, dette til tross for at det huser verk av både Picasso, Kandisnky, Brawue, Miró, Klee og Rothko.

2.    Museo de Bellas Artes. Museet huser en imponerende samling som inneholder alt fra gotiske skulpturer til popkunst fra 1900 –tallet delt inn i tre utstillinger: klassisk kunst, samtidskunst og baskisk kunst.

3.    Casco Viejo. Bilbaos gamleby er stappfull av atmosfære; sjarmerende gater, restauranter, barer og unike butikker konkurrerer om omtenksomheten. I hjertet av gamlebyen ligger Bilbaos opprinnelige sju gater, Las Siete Calles, som stammer fra 1400-tallet. Gå gjerne fra bar til bar og småspis pinxtos;baskisk inspirert tapas.

4.    Artxanda. Bilbaoa ligger i en dal som er omringet av åser og fine fjell. Ta Fløibanen opp den bratte skråningen til toppen av Artxanda hvor du får en fantastisk utsikt over byen og dalen den sitter i. I bakgrunnen vil du se de barske baskiske fjellene.

5.    Shopping. Det er langs Gran Via og i gatene rundt de fleste shopping-mulighetene i byen ligger. Her holder luksusmerker, internasjonale merker, kjøpesentre, designerbutikker og annet til. Du vil ikke ha noen problem med å tømme lommeboka, for å si det sånn!

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 400 000

Valuta

Euro (EUR)

Telefon

+34

Religion

Katolisme

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Baskisk og spansk

mer

Billige flybilletter til Bilbao fra:

retur fra kr 799

 Bilbao Gode tilbud

Hoteller i Bilbao

Car hire in Bilbao

Bildene av Flickr/Jean-Pierre Dalbér